Τελειότητα

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Χρυσά έπη (580 - 500)

Αυτά να εφαρμόζεις και σ’ αυτά ν’ ασκείσαι
κι αυτά μονάχα ν’ αγαπάς συ πρέπει. Τούτα
στης Θείας Αρετής τ’ αχνάρια θα σε βάλουν.

Μεταφρ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Η υγεία είναι «αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος θησαυρός στον κόσμο και η απαραίτητη προϋπόθεση κάθε προόδου, πολιτισμού κι ευημερίας στη ζωή.
Κι αλήθεια! Όλοι του κόσμου οι θησαυροί, χωρίς υγεία είναι μηδέν.

 

του Σάββα Σαββίδη

Αξιολόγηση του μαθητή και Παιδαγωγική Ευαισθησία (ή Αναλγησία)

"Σχετικά με την αξιολόγηση του μαθητή εγείρονται και αντιρρήσεις και απορίες: Κατά πόσο οι γνώσεις και δεξιότητες που επιβάλλονται με την υποχρεωτική Εκπαίδευση είναι οι πιο αποδεκτές από τη σκοπιά την παιδαγωγική, τη μορφωτική, την κοινωνική- οικονομική, από τη σκοπιά της σταδιοδρομίας..."

Με εκτίμηση,

Φ.Κ. Βώρος Επίτιμος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

"Ο ΓΕΡΟΣΤΑΘΗΣ"

 "Ο Γεροστάθης"

«Οι πρώτοι ευεργέται μας είναι οι καλοί γονείς μας, ας αγαπήσωμεν αυτούς εξ όλης της ψυχής μας. Διά της πείρας οι γονείς, διά των συμβουλών των, την απειρίαν σώζουσι των ευπειθών υιών των. Λοιπόν ας υπακούωμεν και ας ευγνωμονώμεν, δι έργων δε ας δείχνωμεν ότι αυτούς τιμώμεν».

Μία ψυχή σε δύο σώματα «Φίλοις ευτυχούσι και ατυχούσιν ο αυτός ίσθι» (Περιάνδρου)
«Εάν οι φίλοι ευτυχούν ή ατυχούν να είσαι ο ίδιος»(Περίανδρου)...

Με πολλή αγάπη,

Υγεία-Οικολογία

Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε ίσοι

"Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε ίσοι."

- Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας,

"Θεωρούμε αυτές τις αλήθειες αυτονόητες : ότι όλοι οι άνθρωποι  δημιουργήθηκαν ίσοι, ότι είναι προικισμένοι από το δημιουργό τους με αναφαίρετα δικαιώματα , ότι ανάμεσα σε αυτά είναι η Ζωή , η Ελευθερία και η επιδίωξη της Ευτυχίας."


« Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι σε δικαιώματα».


-Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, η οποία υιοθετήθηκε από την Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας το 1789.


«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα».


- Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1948.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΜΑΣ

"Εμείς υφαίνουμε το πεπρωμένο μας"

"Αντί να αγανακτείτε με την τύχη σας προσπαθήστε καλύτερα να γίνετε εκείνο που θά πρεπε νά σαστε. Οι καθαρές, ευγενικές και δυνατές σκέψεις μπορούν νάναι η κληρονομιά του κάθε άντρα και της κάθε γυναίκας: Αν τα πράγματα δε σας παρουσιάζονται πάντα στο φυσικό κόσμο όπως τα θέλετε, ψάξτε να βρείτε τις αιτίες, κι όταν τις βρείτε προσπαθήστε να τροποποιήσετε τα αποτελέσματα..."

Με εκτίμηση,

Άννα Μπέζαντ

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ

Συνέντευξη της φυσιοθεραπεύτριας - διαιτολόγου Κας Λοθκίας Δενδρινού στον Παντελή Απέργη 

Με την πεποίθηση ότι πολλά από τα «άνθη του κακού» σήμερα, από τα μεγαλύτερα μέχρι τα μικρότερα, πηγάζουν από την άγνοια, την απαιδευσία την αδιαφορία και τις επιφανειακές προσεγγίσεις πάνω στα υπάρχοντα προβλήματα επιστρατευθήκαμε να βοηθήσουμε, να συντελέσουμε μ’ ότι περνά από το χέρι μας στην ανθρώπινη αφύπνιση και χειραφέτηση.

ΕΙΡΗΝΗ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ

ΟΡΦΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

«Ατάραχη, φίλη των πάντων, γλεντοκόπα, αγαπητή που χαίρεσαι στην Ειρήνη, επιθυμώντας βίο σταθερό γιατί πάντοτε συ μισείς το υπερβολικό, και χαίρεις στην ισότητα...»

Με πολλή αγάπη,
Υγεία-Οικολογία

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΞΑΝΑΝΙΩΜΑ

Ο Χριστός κι όλοι οι μεγάλοι μύστες της ανθρωπότητας, Μωϋσής, Πυθαγόρας και άλλοι νήστεψαν 40 μέρες μόνο με νερό για να καθαρίσουν το σώμα και να τονώσουν το πνεύμα. Κι όλες οι θρησκείες που επιβάλλουν για ορισμένα χρονικά διαστήματα νηστεία, τον ίδιο σκοπό επιδιώκουν κι’ όχι για να κάνουμε κάποια χάρη στο Θεό όπως ορισμένοι πιστεύουν!

Με πολλή αγάπη,
Υγεία-Οικολογία

ΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ… για την Παραλία

Τέτοια ομορφιά εγώ πιστεύω
πως πουθενά δε θα τη βρω.

Από τους μαθητές του Γ2

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ

Στο σταθμό υγείας φιλοξενήθηκαν δεκάδες άτομα για να κάνουν σέρβις στον οργανισμό τους για πρόληψη και φυσική θεραπεία των ασθενειών. Για να πάρετε μια ιδέα των αποτελεσμάτων διαβάστε τις συνεντεύξεις που ακο.

Με πολλή αγάπη,
Υγεία-Οικολογία

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΝ

Το όραμα όλων μας: Η πανανθρώπινη υγεία-ευημερία.
Γ ια να πραγματοποιήσουμε αυτό το όραμα χρειάζεται να διαθέσουμε το χρόνο μας, την προσωπική εργασία, τις γνώσεις μας, τις οικονομικές μας δυνατότητες, τη Ζωή μας. Αν εκπληρώσουμε αυτό το χρέος, τότε αμέσως θα διαπιστώσουμε μια μεγάλη αλλαγή, βελτίωση στον εαυτό μας και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...! Τί περιμένουμε...!

Με πολλή αγάπη,
Κωνσταντίνος Παπανικόλας

Πώς να νιώθετε πραγματικά καλά με τον εαυτό σας

Μπορείτε ν’ απελευθερώσετε τον εαυτό σας, απ’ την παγίδα που σας εμποδίζει να είστε ένα ευτυχισμένο άτομο που θα ’πρέπε να είστε.


Με πολλή αγάπη,
Υγεία-Οικολογία

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η υγεία είναι ένα φυσικό δικαίωμα, δεν αγοράζεται με λόγια..., ευχές..., χάπια...! κατακτιέται με τη σωστή-φυσική ικανοποίηση των αναγκών της Ζωής.

 του Κωνσταντίνου Παπανικόλα

Η Ανάγκη της κατοικίας

"Για να κάνουμε το Θεό μια καθημερινότητα που κυκλοφορεί αναμεσά μας, θάπρεπε να σιγήσουμε συνειδητά τα τύμπανα που ηχούν ηδονικά στα κούφια όνειρά μας, φτιάχνοντας σύνολα από ήχους με παράταιρη ύφανση για να ντυθούμε ψεύτικες χαρές.

Για να γίνουμε ο χώρος που θα πέφτει ο λόγος του και θα ερωτεύεται το αύριο, θα έπρεπε να χτίζουμε μονάχοι μας φωλιές από κλαδιά και χόρτα με στέγες καλαμένιες, ζώντας υλικά, για αληθινά αδούλωτες ψυχές..."

Με πολλή αγάπη,
Υγεία-Οικολογία

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΝ

"Η ζωή μας εξαρτάται απόλυτα από την ηθική υπόσταση των κυβερνώντων, γιατί οι κυβερνώντες αποφασίζουν για την υγεία, τη δικαιοσύνη, την παιδεία κ.λπ.

Από την κολασμένη Ζωή που ζούμε σήμερα, η οποία διαρκώς μεγαλώνει αποδεικνύεται, ότι οι κυβερνώντες μας οδηγούν από το χειρότερο, στο τρισχειρότερο.
Για να αλλάξει η ζωή μας πρέπει να αλλάξουμε τους κυβερνώντες.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την δύναμη της ψήφου μας..."


Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Παραπάνω τονίσαμε πως για την παραγωγή, ροή και ανάλωση της βιοενέργειας τη μεγαλύτερη σημασία έχει η διατροφή του ανθρώπου. Πράγματι, η διατροφή μας είναι εκείνη που μας εξασφαλίζει τη βιοενέργεια του σώματός μας. Όμως, ποιά ενέργεια θέλουμε να εξασφαλίσουμε και σε ποιά ποσότητα; Αυτό είναι το ζητούμενο και προκύπτει από την εφαρμογή ισόρροπης διατροφής η οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένη στη φύση μας. Τη διατροφή αυτή μας την εξασφαλίζει μόνο η φυσιολογική διατροφή του ανθρώπου η οποία περιλαμβάνει μόνο φυτικές τροφές οι οποίες θα πρέπει να είναι και αμαγείρευτες για όσες μπορούμε να τις καταναλώνουμε με την απ’ ευθείας διάθεση από τη φύση ...

Με φιλικούς χαιρετισμούς ,
Γεώργιος Αναγνωσταράς,Ιατρός

Πώς να γιορτάσουμε ένα πραγματικό Πάσχα αγάπης

     "Πώς να γιορτάσουμε ένα πραγματικό Πάσχα αγάπης"

Ο Πλούταρχος γράφει: «πώς μπορείτε να σκοτώνετε και να τρώτε ένα ήμερο, ανυπεράσπιστο ζώο που πριν από λίγο έβλεπε, περπατούσε, ζούσε.
Αφού είστε χορτάτοι, ποιά μανία σας σπρώχνει να σκοτώνετε; Αν πιστεύετε ότι η φύση σας έπλασε να τρώτε τα άλλα ζώα, τότε σκοτώστε εσείς οι ίδιοι τα θύματά σας. Πνίξτε τα με τα δόντια σας! Όμως ανατριχιάζετε με όλα αυτά... Γι’ αυτό βάζετε άλλους να διαπράξουν τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα...!»

Οι λόγοι ηθικής είναι αρκετοί για να πάψουμε αμέσως να τρώμε κρέας ,να είμαστε καννίβαλοι...!
Οι πληροφορίες αυτές, πιστεύουμε ότι είναι αρκετές, για να πείσουν κάθε νοήμονα και ευσυνείδητο άνθρωπο, να σταματήσει αμέσως την κρεοφαγία.
Και αν γίνει αυτό μπαίνουμε αμέσως στο δρόμο που οδηγεί  στην υγεία, την ειρήνη και τον παράδεισο....

Με πολλή αγάπη,

Υγεία-Οικολογία

ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
"Πωςθα οδηγηθούμε στη δική μας Ανάσταση"

Ήρθε μέρα και πέθανε ανέβηκε, χτύπησε την πόρτα του παράδεισου. «Ποιος είναι, ακούστηκε από μέσα μια φωνή. — Εγώ! αποκρίθηκε ο ασκητής. — Δυο εδώ δε χωρούν, ακούστηκε η φωνή, φεύγα!» Κατέβηκε ο ασκητής της γης κι άρχισε πάλι τον αγώνα- φτώχεια, νηστεία, ακατάλυτη προσευκή, κλάματα- ήρθε πάλι μέρα, πέθανε- χτύπησε πάλι την πόρτα του Παράδεισου. «Ποιος είναι; ακούστηκε η ίδια φωνή. —Εγώ! —Δυο εδώ δε χωρούν, φεύγα!». Απελπισμένος ο ασκητής γκρεμίστηκε πάλι στη γης και ξανάρχισε mo άγριο τώρα τον αγώνα να φτάσει στη λύτρωση- γέρος πια, εκατοχρονίτης, πέθανε- χτύπησε πάλι την πόρτα του Παράδεισου. «Ποιος είναι; ακούστηκε η φωνή. —Εσύ, Κύριε, εσύ!» Κι ευθύς η πόρτα του Παράδεισου άνοιξε και μπήκε.
Με το παράδειγμα του ασκητή μπορούμε..

Με πολλή αγάπη ,

Υγεία- Οικολογία

Η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Η πορεία της ζωής του ανθρώπου κατά τους αρχαίους καθοριζόταν από 3 μοίρες: τη ΛΑΧΕΣΗ, την ΚΛΩΘΩ και την ΑΤΡΟΠΟ. Υποσημειώνεται έτσι η μεγάλη βαρύτητα που έχει το γονιδίωμα στον άνθρωπο σχετικά με την ζωή του, καθότι μεγάλο μέρος αυτής έχει ήδη καθοριστεί από την γέννησή του (δεν μεταβάλλεται π.χ.ΑΤΡΟΠΟΣ). 'Επίσης στοχαστικά τυχαία γεγονότα δίνουν τον αρχικό χαρακτήρα (ΛΑΧΕΣΗ) και ένας μηχανισμός φτιάχνει το νήμα της ζωής (ΚΛΩΘΩ- DNA). Ένα 30% των νοσογόνων προδιαθέσεων πιστεύεται ότι έχει να κάνει με το γονιδίωμα, δηλαδή τα γενετικά κληρονομούμενα χαρακτηριστικά...

Φιλικά,

Αναστάσιος Αλεξόπουλος,  Παθολόγος

TO MANΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΤΑΜΕΡΑΣ

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε οργανώσεις για την προστασία της φύσης και των ζώων, σε προγράμματα ειρήνης, σε μελλοντικές κοινότητες, όπως και σε μεμονωμένα άτομα, τα οποία εργάζονται με έναν δικό τους τρόπο για την υπόθεση της ειρήνης. Μ' αυτό το κείμενο ζητούμε τη στήριξη και τη συνεργασία για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου σχεδίου, ώστε να σταματήσει η σφαγή ανθρώπων και ζώων σ' όλο τον κόσμο.

Με πολλή αγάπη,

Υγεία -Οικολογία

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Για να θεωρηθεί ένα κτίριο ως βιοκλιματικό, πρέπει να πληροί  συγκεκριμένες προϋποθέσεις ,όπως να είναι ορθά προσανατολισμένο, να εκμεταλλεύεται φυσικά ρεύματα για το αερισμό/ψύξη του κλπ. Είναι δυνατόν όμως σε ένα κτίριο, που δεν είναι βιοκλιματικά σχεδιασμένο, να γίνουν κατάλληλες τροποποιήσεις, ώστε να μειωθεί η ενέργεια που αυτό καταναλώνει...

Με πολλή αγάπη ,

Υγεία- Οικολογία

Πάσχα, η εορτή της Αγάπης

Τα πάθη του Χριστού όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και η εν τέλει Σταύρωση του, όλα αυτά δηλαδή, για τα οποία θρηνούμε και τα οποία καταδικάζουμε, είναι ακριβώς τα ίδια που με περισσή ευκολία τα πράττουμε εμείς.

Απορώ λοιπόν: Γιατί ο θρήνος και η κατακραυγή για τα πάθη και την Σταύρωση, αφού εμείς τα επαναλαμβάνουμε και όχι μόνο τις εορτές της χριστιανοσύνης, αλλά καθημερινά;

της Ελισσάβετ Χατζηθεοδώρου

"Θάλασσα,πηγή ζωής"

"Θάλασσα,πηγή ζωής"

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού ήταν γνωστές ήδη από την εποχή του θεμελιωτή της ιατρικής επιστήμης και πατέρα της υδροθεραπείας. Το μαρτυρά η δομή του Ασκληπιείου, όπου κρήνες, δεξαμενές θαλασσινού νερού και λουτρά είχαν την τιμητική τους. Τα ιστορικά συγγράμματα αναφέρουν τη θαλασσοθεραπεία ως μέθοδο αντιμετώπισης ασθενειών, από την εποχή του Ηροδότου και του Ευριπίδη...

Το θαλασσινό νερό, πολύ περισσότερο από το κοινό πόσιμο νερό, θεωρείται από αρχαιοτάτων χρόνων άριστο μέσο κάθαρσης. «Θάλασσα κλύζει πάντα των ανθρώπων κακά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευριπίδης στην τραγωδία του Ιφιγένεια η εν Ταύροις, δηλαδή «η θάλασσα καθαρίζει όλα τα κακά των ανθρώπων»...

 Φιλικά

                                                                                                                                                                                                 Χριστίνα Βασιλάκου

από την εφημερίδα"Η Βραδυνή"


Οι 5 σωτήριες αλήθειες

"Γιατί αλήθεια σας λέω, από μια Μητέρα εκπορεύονται όλα όσα ζουν πάνω στη Γη. Γι' αυτό, λοιπόν, εκείνος ο οποίος σκοτώνει, σκοτώνει τον αδελφό του. Οποιοσδήποτε τρώει τη σάρκα των θανατωμένων ζώων, τρώει το σώμα του θανάτου. Και κάθε σταγόνα του αίματός τους μετατρέπεται σε δηλητήριο και αρρώστιες .
Μη σκοτώνετε,λοιπόν, ούτε να τρώτε τις σάρκες που σκοτώνουν άλλοι για να μη γίνετε σκλάβοι του Κακού.. Γιατί αυτή είναι η αιτία των πόνων που οδηγεί στο θάνατο.

Αλλά να κάνετε το θέλημα του θεού, ώστε οι άγγελοί του να σας υπηρετούν στο δρόμο της ζωής..."

Με πολλή αγάπη,

Υγεία -Οικολογία

Τα καταπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα της νηστείας

"Η νηστεία είναι το πιο απλό, το πιό φυσικό,το πιο ακίνδυνο και αποτελεσματικό μέσο προληπτικής και θεραπευτικής αγωγής. Τη νηστεία την επιβάλλει η ίδια η οικονομία της ζωής. Στην φυσική της κατάσταση η τροφή δεν είναι πάντοτε εξασφαλισμένη. Οι στερήσεις είναι συχνές. Ζώα, πουλιά, ψάρια, κάθε χρόνο αποδημούν, διανύοντας τεράστιες αποστάσεις. Πώς θα μπορούσαν να επιβιώσουν, αν δεν υπήρχαν φυσιολογικοί μηχανισμοί αποθήκευσης ζωικής ενέργειας;"

Με πολλή αγάπη,

ΥΤΈΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΠΑ


ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΤΕ ΖΩΗ ΙΔΟΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ

"Η Συγκινητική Ιστορία ενός ανθρώπου που για να μπορεί να σταθεί στα πόδια του διένυσε έναν μαραθώνιο από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Σώθηκε γνωρίζοντας τον οικολογικό τρόπο ζωής.
Έτσι θεράπευσε τα αρθριτικά του, τους αφόρητους πόνους στη μέση και τα γόνατα, την αϋπνία, την υπέρταση, το στομάχι του.Πέταξε τα γυαλιά και απαλλάχτηκε από τις αρρώστιες και τα βάσανα..."

Αθηνά Κωνσταντακέλλη,

Φυσικοθεραπεύτρια

"ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ"

Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

"Παντού και πάντοτε ισχύει ο φυσικός θεμελιώδης νόμος:

Ό,τι σπέρνουμε, θερίζουμε.

Αν συνηθίσουμε, αν κατορθώνουμε να σχηματίζουμε στο μυαλό μας, σκέψεις θάρρους, επιτυχίας, υγείας χαράς, ευτυχίας, οι σκέψεις μας αυτές, ξανάρχονται πίσω σαν ηχώ σε εμάς τους ίδιους και καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας...

Πως να κόψετε το κάπνισμα Η ΠΛΗΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ

"Πως να κόψετε το κάπνισμα"
  

   Η ΠΛΗΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ

"Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο στο στόμα, στο φάρυγγα, στους πνεύμονες, στο στομάχι κλπ. Ο Καθηγητής Αλέξανδρος Συμεωνίδης, μετά απο πολυετείς έρευνες και πειράματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος του πνεύμονος οφείλεται στο κάπνισμα...

Αν γίνει ένα αεροπορικό δυστύχημα και σκοτωθούν 100-200 άνθρωποι μαζί, παθαίνουμε ψυχικό κλονισμό και προσπαθούμε να βρούμε τους υπεύθυνους για να τους υποβάλλουμε κυρώσεις. Για αυτό το οικειοθελές, εκούσιο, μαζικό, μαρτυρικό δυστύχημα που προκαλεί ο καρκίνος του πνεύμονος ,τί έχουμε να πούμε;.."

Βελονισμός και κάπνισμα

Το κάπνισμα αποτελεί κοινωνική μάστιγα. Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλές και αφορούν πολλά συστήματα. Πολλές παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος συνδέονται με το κάπνισμα, οι κυριότερες των οποίων είναι η βρογχίτιδα, η χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια (το κάπνισμα αποτελεί το βασικότερο παράγοντα ανάπτυξής της ), η πνευμονική υπέρταση, το άσθμα, οι διάμεσες πνευμονικές νόσοι και βεβαίως ο καρκίνος του πνεύμονα.


της Dr. Σπυριδούλα Δέρκα

Ιατρός - Οδοντίατρος - Ειδική στον Ιατρικό Βελονισμό

Βασικά στοιχεία για τη σχέση της Κανέλας με τον Διαβήτη

Οι άνθρωποι εκτιμούσαν ιδιαίτερα την κανέλα από την αρχαιότητα. Τη χρησιμοποιούσαν σαν συνάλλαγμα, φάρμακο, μπαχαρικό στη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική και για τις αφροδισιακές ιδιότητες που πίστευαν ότι είχε. Υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες από τον 1ο αιώνα μ.Χ. που αναφέρουν ότι 350 γραμμάρια κανέλας άξιζαν όσο 5 κιλά ασήμι.

ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ: ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ

"Ενώ η νηστεία αποτελεί άριστη αποτοξίνωση, ορισμένες κακές νεοελληνικές συνήθειες προκαλούν πολλές φορές απορρύθμιση του οργανισμού με επικίνδυνες αυξήσεις του ουρικού οξέος..." 


Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη 
 Ιατρός-Ειδική Παθολόγος

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

 "Κάθε πλάσμα στη φύση έπρεπε να ζεί σύμφωνα με τους νόμους της φύσης που οδηγούν στην ελευθερία και στην ευτυχία. Όμως ο άνθρωπος την τύχη του αυτή αρνήθηκε,έχτισε μια μεγάλη ανήλιαγη στενή και οδυνηρή φυλακή, όπου περιόρισε σκέψη,στοργή, καρδιά και φυσικές επιθυμίες..."

"Η γη γεμάτη πληγές Ας κάνουμε κάτι"

"Από πού ν' αρχίσω άραγε ;

Τι πόνος είναι αυτός που ξαφνικά ένιωσα στη ψυχή μου ;

Γιατί άνθρωπε; Όποιος και αν είσαι. Μαύρος, Κίτρινος, Λευκός....

Όπου κι' αν βρίσκεσαι πάνω σ' άυτόν τον πλανήτη.

Γιατί προκάλεσες τόσες πληγές στον πλανήτη Γή ;

Πνίγομαι. Ναι, εδώ, μέσα στο δωμάτιό μου. Σε βλέπω "κύριε" άνθρωπε κάθε μέρα. Περπατάς στο δρόμο, καπνίζεις το τσιγαράκι σου, τελειώνει και η γόπα... όπου πάει.

Και να ήταν η γόπα μόνο! Σάμπως ό,τι άλλο μπορεί να κρατάς άχρηστο, όπου και αν βρίσκεσαι δε θα το πετάξεις; Πιο πέρα μπορεί να είναι το καλαθάκι απορριμμάτων του Δήμου..."

Παρώδης Ιωάννης ,10ο δημοτικό Κορυδαλλού. Τάξη ΣΤ'

"Η νέα μορφή δουλείας που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή"

Γιατί χρειάζεται αυτή η ένταξη της οικολογίας μέσα σε ένα πολιτικό πρόσταγμα;

Χρειάζεται, γιατί δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε σωστά το οικολογικό ζήτημα χωρίς να θέσουμε υπό αμφισβήτηση τις αξίες και τους προσανατολισμούς της σύγχρονης κοινωνίας.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια συνολική επανάσταση με την έννοια της βαθιάς μεταβολής των θεσμών της κοινωνίας και αυτό είναι το πιο δύσκολο, μιας βαθιάς μεταβολής της ψυχοκοινωνικής οργάνωσης του σύγχρονου δυτικού κόσμου στη στάση του απέναντι στα πράγματα, απέναντι στους άλλους ,απέναντι στη ζωή..

ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ
Αποσπάσματα από ομιλία του στη θεσ/νίκη καλοκαίρι 1993

"ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ "


" Κοινός στόχος κάθε ανθρώπου, κάθε οργάνωσης, κάθε φυλής, κάθε έθνους όλων των εθνών θα πρέπει να είναι:

Πρώτα η σωτηρία της ζωής και μετά όλα τα άλλα. Γιατί άνευ ζωής είναι άνευ αξίας και κάθε άλλη επιδίωξή μας.."

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ
Εμπνευσμένος από τον όρκο του Μ. Αλεξάνδρου

Ο όρκος του Μ. Αλεξάνδρου, εις ΩΠΗΝ, το 324 π.X.


"Εύχομαι τώρα που τελείωσαν οι πόλεμοι να ευτυχίσουμε με την Ειρήνη.

Όλοι οι θνητοί, απ' εδώ και πέρα, να ζήσουμε σαν ένας λαός μονιασμένοι, για την κοινή προκοπή.

Να θεωρούμε την Οικουμένην Πατρίδα μας, με Κοινούς Νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξαρτήτως φυλής.

Να μην χωρίζουμε τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και βάρβαρους. Να μη μας ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που

γεννήθηκαν. Να τους καταμερίζουμε με ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή.."

Από το βιβλίο του Χρ. Ζαλοκώστα Μ.Αλέξανδρος, ο Πρόδρομος του Ιησού.

Όλοι είμαστε αδέλφια και δεν πρέπει να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον

...Μέσα στο ίδιο το σπίτι του Βούλγαρου του παπά, άγριου και αιμοβόρου κομιτατζή. Έβγαζε τη νύκτα τα ράσα, φορούσε τσοπάνικα, έπιανε τ' άρματα και τραβούσε κατά τα ελληνικά χωριά. Το πρωί γύριζε πίσω, ξημερώματα, πλένονταν από τις λάσπες και τα αίματα και έμπαινε στη λειτουργία...

Το φαγητό μας φέρνει πιο κοντά

Όταν ένα γεύμα από τελετουργία γίνεται μια καθημερινή συνήθεια μεταξύ δύο επαγγελματικών υποχρεώσεων...όταν το οικογενειακό τραπέζι έχει γίνει για τους συζύγους μια μακρινή ανάμνηση,τότε ίσως να βρισκόμαστε πριν από τη διάλυση της ίδιας της οικογένειας...


της Κατερίνας Φίλη
ειδική παιδαγωγός - ψυχολόγος

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου απειλεί το περιβάλλον αλλά και την ανθρώπινη ζωή

                                                       SOS εκπέμπει η γη

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι φυσικό, ωστόσο ενισχύεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα... 


Με αγάπη,
Υγεία Οικολογία

Η προστασία του δάσους και η ευθύνη πολιτών και πολιτείας

Από την εφημερίδα «Εν Αιθρία»

Δάσος: Πηγή Υγείας- Ζωής. Τι ακριβώς μας προσφέρει

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί εισήγηση του μέλους της ΟΙΚΙ - ΠΑ, δασολόγου Ηλία Ντρε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με αφορμή το γιορτασμό της ημέρας περιβάλλοντος.

Το θέμα παρουσιάζει γενικότερο ενδιαφέρον εν όψει της επικείμενης αναθεώρησης του συντάγματος (άρθρο 24)

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΟΚΝΗΡΙΑΣ

Από τον Λέοντα Μελά - Συγγραφέας Πολύτιμες εμπειρίες από τον Γέρο Στάθη

 Ας παραδειγματιστούμε από το σοφότατο αυτόν μύθο του Αισώπου, ας μάθουμε να μην χάνουμε τα πολύτιμα χρόνια της νιότης στις αγκαλιές της οκνηρίας και των? διασκεδάσεων, για να μην καταντήσουμε να τρέμουμε, σαν το τζίτζικα, γυμνοί και πεινασμένοι, εξευτελίζονται τον εαυτό μας με τη ζητιανιά, κι ακούγοντας από τους πλούσιους την σκληρή απάντηση, την οποία άκουσεο τζίτζικας από το μυρμήγκι...

του Λέοντα Μελά

Πως ν' αλλάξουμε ζωή ακολουθώντας το προσωπικό παράδειγμα του μεγάλου φιλόσοφου Πλάτωνα

Η πορεία της σκέψεως, ο σκοπός της ζωής του είχαν αλλάξει. Μέσα του γεννήθηκε ένας άλλος Πλάτωνας κάτω από την επίδραση της διδασκαλίας εκείνου, που ονόμαζε τον εαυτό του «μαιευτήρα ψυχών».

Με πολλή αγάπη Υγεία Οικολογία

ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αθλητισμός – Αθλητικοί Αγώνες (στην αρχαιότητα)

Οι νικητές των αθλητικών αγώνων της αρχαιότητας δεν είχαν υλικές απολαβές, σαν επιβράβευση των προσπαθειών και των νικών τους, είχαν κάτι σημαντικότερο (τουλάχιστον για την εποχή τους) τις ηθικές απολαβές, τη γενική αναγνώριση της αξίας τους και το σεβασμό των συμπολιτών τους.

Άρθρο του Π. Κωνσταντινίδη. Οικολογικά Σχολεία - Οικολογική Δράση

Οι συσκευασίες που φιλοξενούν τα αγαπημένα μας παιχνίδια, τις απαραίτητες τροφές μας, τα καλλυντικά μας, τα καινούργια μας ρούχα και ό,τι άλλο αγοράζουμε από το μαγαζί της γειτονιάς μας, το σούπερ μάρκετ ή το πολυκατάστημα πόσο φιλικές είναι για το περιβάλλον;

Δημοτικά Σχολεία Κερατσινιού

Για το κρύο του Χειμώνα

Εχετε δοκιμάει την θαλπωρή μιας θερμοφόρας; Αν όχι, τότε δεν απολαύσατε ολόκληρη την γλύκα του χειμώνα. Άν θέλετε να είναι πιο ευχάριστη, την αγοράζετε μαζί με μπουρνουζένιο ή βαμβακερό κάλυμμα. Αν διαθέτετε λίγη ώρα, το φτιάχνετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας την δημιουργικότητα σας. 

Με αγάπη Κίνημα Υγείας - Oικολογίας

ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗΣ

Υπάρχουν άνθρωποι που απορούν, γιατί δεν μπορούν να φάνε ένα φαγητό σαν κι αυτά που «μαγείρευε η μητέρα τους». Ξέρετε γιατί; Απλούστατα, επειδή έχουν αντικαταστήσει το φυσικό αίσθημα της Πείνας με την αφύσικη Όρεξη.

Του Yogi Ramacharaca | Μετάφραση Γ. Βασιλάκης 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Να καλλιεργήσουμε μέσα μας την αγάπη. Να γεμίσουμε την ψυχή μας με ιδανικά.

Με αγάπη Κίνημα Υγείας - Οικολογίας

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Η υγεία μας εξαρτάται από τις τροφές που τρώμε. Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν όλες οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες που έγιναν για την καταπολέμηση των ασθενειών. Για να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη υγεία μας, πρέπει να πάρουμε την ευθύνη της διατροφής στα χέρια μας. Πρέπει να ελέγχουμε όλες τις τροφές που τρώμε, πρέπει ν’ αποκτήσουμε όλες τις γνώσεις που χρειάζονται για να ξεχωρίζουμε τις ωφέλιμες από τις βλαβερές τροφές.

Με αγάπη Κίνημα Υγείας - Οικολογίας

OI ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Τις υποθήκες που μας άφησε ο Πλάτωνας πρέπει επιτέλους να τις κάνουμε βίωμα, πράξη. Τό κέρδος είναι ανύπαρκτο αν μόνο τον θαυμάζουμε, χωρίς ν’ ανακαλύπτουμε τις ζωντανές αλήθειες που θέλησε να μας μεταδώσει για μιά καλύτερη ζωή, απαλλαγμένη από τη δυστυχία που μας οδηγούν οι αυταπάτες για τον εαυτό μας, για τους άλλους, για τη ζωή και τον Θεό.

Με αγάπη Κίνημα Υγείας Οικολογίας

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Του Ιατρού Αλέξαντρου Αναστασιάδη

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑ. ΠΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ

Επανειλημμένες σχετικές έρευνες σοφών, μας βεβαιώνουν ότι η ευτυχία είναι αρκετή γιά να προφυλάξει τους ανθρώπους από τον καρκίνο, έλκος του στομάχου και πολλές άλλες ασθένειες. Διότι η κατάσταση της φυσικής και ηθικής ευφορίας, στην οποία βρίσκεται επιτρέπει στα κύτταρά του ν’ αναπαράγονται ομαλά.

Της Ιατρού Άννας Κατσίγρα

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ

Διάφορες παθήσεις που θεραπεύονται πλήρως με την μηλοφαγία.

Του Ιατρού Τηλέμαχου Ευθυμιάδη

ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ

Μ ια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ τριών προσώπων, τριών φίλων αναζητητών της αλήθειας, της ειρήνης και της ευτυχίας. Ας την παρακολουθήσουμε και ας εφαρμόσουμε τις υποδείξεις, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Οικολογία το τελευταίο σωσσίβιο Σωτηρίας.

Janis Vancleaveς

ΕΞΩ Η ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ

Προσωπικές μικρές ιστορίες αναγέννησης και αγάπης.

Άρθρο του καθηγητή Ουίλιαμ Λάιον Φέλπς.

Γιατί το κρέας πρέπει να καταργηθεί ως τροφή

Η βρώση κρέατος είναι μια ζημιογόνα συνήθεια που καταστρέφει στην κυριολεξία τον οργανισμό και το πνεύμα. Λανθασμένα πιστεύουμε πως το κρέας είναι υγιεινό και δυναμωτικό, μολύνει το αίμα μας και μετατρέπει το σώμα σε ένα βούρκο δημιουργώντας ένα πρόσφορο έδαφος για να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν ασθένειες.

Η Δύναμη της Σκέψης

H ζωή σας είναι ο τέλειος καθρέφτης των σκέψεων, των πεποιθήσεων και της κυρίαρχης νοητικής νοοτροπίας σας. Είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι, εσείς δημιουργείτε ήδη την πραγματικότητά σας μέσω της Δύναμής της Σκέψης σας. Κάθε επίδραση που βλέπετε στον εξωτερικό κόσμο σας έχει την αρχική αιτία της μέσα σας χωρίς εξαίρεση. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη μέγιστη δημιουργική δύναμη που έχετε στη διάθεσή σας, πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τη φύση των συνήθων σκέψεών σας και να ευθυγραμμίζεστε με τη μια Πηγή όλης της Δύναμης της οποίας είστε ένα μέρος. Οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας γνωρίστε, εσωτερικοποιήστε και εφαρμόστε αυτήν την Αλήθεια και θα δείτε τη μετατροπή στη ζωής σας με τους πιο θαυμαστούς τρόπους.

Από την Tania Kotsos


Πως ν' αλλάξουμε ζωή ακολουθώντας το προσωπικό παράδειγμα του μεγάλου φιλόσοφου Πλάτωνα. Η διδασκαλία του Σωκράτη που μεταμόρφωσε τον Πλάτωνα

'Oταν ο Πλάτωνας γνώρισε το Σωκράτη, άρχισε να παρακολουθεί καθημερινά το Σωκράτη που δίδασκε τους νέους στον κήπο της Ακαδημίας. Τα θέματά του ήταν σχετικά με τη Δικαιοσύνη και την Αδικία, με το Ωραίο, το Καλό και το Αληθινό. Ο ποιητής πλησίασε το φιλόσοφο, τον άκουσε, ήρθε πάλι την επόμενη και τις άλλες ημέρες. Σε λίγες εβδομάδες μέσα στο πνεύμα του έγινε μια πραγματική επανάσταση. Ο ευτυχισμένος νέος άνθρωπος, ο ποιητής ο γεμάτος, ονειροπολήματα δεν αναγνώριζε πια τον εαυτό του.


ΚΑΘΕ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ

Εκείνοι που μας ρωτούν: «Καλά όταν κάνω τη δίαιτά μου και θεραπευτώ, ύστερα δεν θα τρώω απ' όλα πλέον, δεν θα πίνω, δεν θα καπνίζω κ.λ.π.» Δεν νομίζετε πως αυτοί μοιάζουν με κείνους που ρωτούν: «Έκανα κάποια εγκλήματα και με καταδίκασαν σε φυλάκιση... τώρα που βγήκα αν ξανακάνω τα ίδια εγκλήματα και πάλι θα με πάρουν στη φυλακή;» Λοιπόν τοις φρονίμοις ολίγα.

Του Σάββα Σαββίδη - Φυσιοθεραπευτή

ΣΤΑ 40 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΡΝΟΜΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΣΤΑ 85 ΠΕΤΑΩ! ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ

Μια ολοκληρωμένη υγιεινή διαβίωση (υγιεινή διατροφή - σωματική άσκηση) βελτιώνει την ανοσία του οργανισμού, διατηρεί τη φυσική αντοχή, στις δυσμενείς συνθήκες της ζωής και μειώνει στο έπακρο τον κίνδυνο από όλες τις σοβαρές αρρώστιες. Ετσι και μόνο με ένα συνεχιζόμενο χαρούμενο παρόν θα επιβραδύνουμε για πάρα πολλά χρόνια τον ερχομό των γηρατειών και θα εξασφαλίσουμε μια μακροζωία, όση και αν είναι, γεμάτη δράση, που θα μπορεί ν’ απολαμβάνει τις ανώτερες χαρές της ζωής.

Συνέντευξη του Μιχαήλ Σωτηράκου στην Αθηνά Κοκκινίδου 

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Επιστράτευσε τη λογική σου, τη δύναμη του εγκεφάλου, αυτού του θαυμαστού μεγαλείου της φύσης που κάνει τον άνθρωπο να ταξιδεύει στους πλανήτες, και απαλλάξου μια για πάντα από τη θανατηφόρο αυτή συνήθεια.

Απο τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα με πολλή αγάπη.

Φύση και Υγεία | Η πεζοπορία και τα οφέλη της

Το περπάτημα και τα θετικά του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δ.Ζ σύμβουλος ψυχολογίας

ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

0 Ντέιβιντ Τσέτλαχε Πόλαντιν (είναι το αληθινό του όνομα) μου είπε την προσωπική του ιστορία το 1985. Είναι η μαρτυρία της δυνατότητας που έχει ο άνθρωπος να αποκτήσει ένα είδος εσωτερικής δύναμης που δεν λογαριάζει τους περιορισμούς της φυσικής ύλης.

Ο Ντέιβιντ ανέκτησε την ικανότητα να χρησιμοποιεί κανονικά τα πόδια του και στη συνέχεια έγινε σαμάνος, χριστιανός ιερέας, και θεραπευτής. Ξαναγύρισε στη ζωγραφική του και κέρδισε τη φήμη ταλαντούχου καλλιτέχνη.

Απο την "ανατομία του πνεύματος"

Ηθική: O δρόμος προς τη Ζωή, Τα ηθικά εφόδια ατόμου και κοινωνίας

Η ηθική είναι μια δύναμη που ωθεί σε δράση προς τα πάνω, προς το καλύτερο, προς κάτι ανώτερο, κάτι το σταθερό και το μόνιμο. Μας δίνει την εσωτερική βεβαιότητα ότι αγωνιζόμαστε για υπερατομικές αξίες και πανανθρώπινα ιδεώδη, για κάτι καλό, για κάτι που αξίζει, για κάτι που, αν δεν υπάρχει, η ζωή θα πάψει να έχει κάποιο νόημα.

Άρθρο των Παντ. Αλέφαντου - Φωτ. Χατζηθωμά

Υπερασπίζοντας τη Ζωη

Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό και τη σύγχυση, η ποιήτρια Έφη Γιακανίκη - Κοκόλια με τη φωνή της επισημαίνει και καταγράφει τα όσα συμβαίνουν γύρω της προσπαθώντας με το στίχο της να αφυπνίσει συνειδήσεις και να διεγείρει τις δυνάμεις της λογικής για ένα νέο αγώνα.

Κώστας Καπελούζος Ποιητής - Κριτικός Τέχνης


24 λόγοι για να γίνεις χορτοφάγος

Eίναι η κυρίαρχη απόδειξη των χορτοφάγων ανθρώπων, ότι οι χορτοφάγοι απολαμβάνουν την υγεία τους, χωρίς να αρρωσταίνουν. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων, οι οποίοι όταν έγιναν χορτοφάγοι, θεραπεύτηκαν εντελώς από αρρώστιες (περισσότερες φορές χρόνιες) όπως ποδάγρα, ρευματισμοί, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, επιληψία, παράλυση, ουρική αρθρίτιδα, αναπτυσσόμενες αρρώστιες του θώρακα κλπ. Υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι απολαμβάνουν τη ζωή, χάρη στη διατροφή αυτή με όλη τη σημασία της λέξης.

Απόδοση από το βιβλίο της Πέρμης «Τα μυστικά της ηλιακής τροφής»
Βασίλης Καφαταρίδης

Διάσημοι για τα ζώα, διατροφή, υγεία, πολιτισμό, μη Βία

Αγία Γραφή: Σου δίνω χόρτα και καρπούς για τροφή Γένεση (1:29) 

Τζόρτζ Μπερναρντ Σω (1856-1950), Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας: Πέρασαν 50 χρόνια από την ημέρα, όταν το γιατρικό συμβούλιο εγγυήθηκε το θάνατό μου, εάν δε θα τρώω κρέας.

Κάρολος Δαρβίνος: Η αγάπη για όλα τα πλάσματα είναι η πιο ευγενική πτυχή της ανθρώπινης ψυχής.


ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Για να ξαναβρούμε την πραγματική μας χαρούμενη φύση, χρειάζεται να αντικαταστήσουμε τους αφύσικους τρόπους ζωής με τους φυσικούς και να αποδεσμευτούμε από την στενοχώρια. Έτσι θα ξαναβρούμε την υγεία και τη χαρά.

Συνέντευξη με την Ελένη Παλάσση

ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Χρυσοί κανόνες απόσταγμα ζωής

Τροφές υψηλού βαθμού εκτίμησης. Τροφές θαυματουργές και παράγοντες μακροζωίας. 

Του γιατρού Φώτη Φωτόπουλου - Απο το βιβλίο του με τον παραπάνω τίτλο

Γιατί να μην τρώμε κρέας

Εγράφη στα Ευαγγέλια: «Εκεί όπου υπάρχουν πτώματα, εκεί μαζεύονται οι γύπες» Και αυτό είναι αληθινό και για τους τρεις κόσμους: τον φυσικό (υλικό επίπεδο), τον αστρικό (συναισθηματι­κό επίπεδο) και τον νοητικό (επίπεδο σκέψεων). Αν λοιπόν επιθυ­μείτε να είσθε υγιείς και στους τρεις κόσμους, μην έλκετε τα όρνεα εξ αιτίας των πτωμάτων. Ο Ουρανός δεν εκδηλώνεται μέσα από ανθρώπους που έχουν αφεθεί να πλημμυρίσουν από ακα­θαρσίες υλικές, αστρικές και νοητικές. Το κρέας αντιστοιχεί λοιπόν σε ένα ιδιαίτερο στοιχείο του τομέα των σκέψεων, του τομέα των συναισθημάτων αλλά και αυτού των πράξεων.

Omraam Mikhael Aivanhov
Σέβρες (Παρίσι) 14 Νοεμβρίου 1945

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΗΠΑΡ (ΣΥΚΩΤΙ)-παθήσεις, φυσική θεραπεία

Το συκώτι είναι ενα μυστηριώδες και εκπληκτικό όργανο. Είναι η δεύτερη γραμμή άμυνας κατά της ασθένειας.

Οι λειτουργίες του είναι πολλές και αρκετά σημαντικές, είναι όργανο εκρίσεως αλλά και απεκρίσεως. Είναι ο χημικός του σώματος το χημικό εργαστήρι, το πιο σημαντικό όργανο αποτοξίνωσης. Είναι ένας αδένας εξαιρετικά γερός, ικανός να αναπαραγάγει τα κύταρα που έλαβε και να επανορθώσει τα φθαρμένα. Λειτουργεί ακόμη και αν μειωθεί στο ένα πέμπτο. Μετά από μερικούς μήνες παίρνει πάλι το αρχικό του μέγεθος.

Της Άννας Κανέλλου

ΓΕΝΕΤΙΚΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Παράξενες, τεχνητές τροφές, ουδέποτε άλλοτε γνωστές στη φύση, εμφανίζονται στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας. Οι συνέπειες αυτών των τροφών, δεν είναι πλήρως γνωστές και μερικές έχουν αποδειχθεί πολύ επικίνδυνες για την υγεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, στην Αμερική, πέθαναν 37 άτομα και 1.500 έμειναν ανάπηρα. Αλλα προϊόντα έπρεπε να εγκαταλειφθούν γιατί είχαν καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Πολλές φορές δε γνωρίζουμε τι τρώμε, γιατί οι κυβερνήσεις αποφασίζουν να μην είναι υποχρεωτική η αναγραφή στη συσκευασία ο τρόπος παραγωγής των τροφών. Έτσι, χάνουμε το πολύτιμο δικαίωμα να διαλέγουμε αυτό που θα φάμε εμείς και τα παιδιά μας.

Παναγιώτα Σταματοπούλου


Αξίες Ζωής — Πρακτικός Οδηγός

Ύστατη ελευθερία, σημαίνει απελευθέρωση από τα δεσμά που δημιουργούνται από τη συνειδητότητα (δηλαδή την απόλυτη ταύτιση) με τον αρνητικό μας εαυτό. Ο στόχος αυτής της διαδικασίας, είναι να απαλλαγεί κανείς από την προσκόλληση στον εαυτό του (δηλαδή στα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του, στις διάφορες αδυναμίες), από την προσκόλληση στους άλλους και τέλος από την προσκόλληση στα εγκόσμια κεκτημένα. Κάτι τέτοιο δε σημαίνει οτι κάποιος βγαίνει από τη διαδικασία να αγαπάει και να αγαπιέται, το αντίθετο μάλιστα, αφού όσο αυξάνεται η εσωτερική ανεξαρτησία, τόσο μειώνονται και οι εξωτερικές εξαρτήσεις, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η εκδήλωση της αγάπης (έχοντας γίνει πιο ανεξάρτητος εσωτερικά, η εξωτερική συμπεριφορά αντανακλά μια λιγότερο εξαρτημένη και πιο αγαπητή φύση).

Απ' το πνευματικό Πανεπιστήμιο BRAHMA KUMARIS

ΕΞΩ Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ Πώς να λύνουμε τα προβλήματα: Τα Ατομικά, τα Επαγγελματικά αλλά και τα Κοινωνικά

Μπορείτε να εξουδετερώσετε τις στεναχώριες και να έχετε μεγάλες επιτυχίες και ευτυχία, φτάνει ν' απαντήσετε σωστά στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποιο είναι το πρόβλημα; 2. Ποια η ΑΙΤΙΑ του προβλήματος; 3. Ποιες οι πιθανές λύσεις του προβλήματος; 4. Ποια λύση προτείνετε σεις;

Νταίηλ Κάρνετζι (Απ΄το ομώνυμο βιβλίο του)


ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΘΗΡΙΟ

Μια μικρή ιστορία με μεγάλο μήνυμα.

Της Dr. Milly Schar-Manzonli

Ο θάνατος ενός δάσους

Ναι, είναι αλήθεια, τα δένδρα δεν αντέχουν την ατμοσφαιρική μόλυνση. Οι αιτίες καταστροφής είναι πολλές, μεταξύ των οποίων το οξείδιο του θείου και του αζώτου από τα εργοστάσια και από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων και οι χημικές ουσίες που διαχέονται από τις καμινάδες και παρασύρονται στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας, κάτω από την επίδραση του ηλιοφωτός, το φωτοχημικό νέφος. 

Τι θα συμβεί στην πολιτιστική μας κληρονομιά που τα μνημεία και οι θησαυροί της "τρώγονται" κυριολεκτικά από την μολυσμένη ατμόσφαιρα; 

Κυριάκος Ηλιάδης

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΖΟΥΧΑΣ Ο σύγχρονος Ασκληπιός της Κασσάνδρας Χαλκιδικής

θεραπεύει 26 χρόνια χωρίς δραχμή τις πιό βαριές ασθένειες. Γνωρίζει τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων του τόπου μας και επιθυμία του είναι να τα κάνει γνωστά σε ολους τους Ελληνες.

Η Αννα Κανέλλου μας μιλάει γιά το θεραπευτή-βοτανολόγο.

Κάντε ωμές επιλογές και κερδίστε χρόνο

Αισθάνομαι πιο λαμπερή, βλέπω πως η επιδερμίδα μου είναι πιο καθαρή και αναζωογονημένη, τα μαλλιά μου υγιή και γερά και έχω ανακουφιστεί κατά πολύ από τις ημικρανίες που με ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν. Όλα τα παραπάνω τα οφείλω στο ότι φροντίζω να καταναλανώνω όσο το δυνατό περισσότερο ωμές τροφές, μη επεξεργασμένες, στη καθημερινότητα μου, οι οποίες - σύμφωνα με τους ειδικούς - έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες σε διάφορους τομείς της ζωής μας και αποτελούν το βασικό όπλο της αντιγήρανσης. 

Γράφει η Βίκυ Χατζηβασιλείου
Πηγή : Περιοδικό TV24

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Ας δούμε πώς πρέπει να μαγειρεύουμε τα τρόφιμα ώστε να μη χάσουν τη θρεπτική τους αξία και να μη μετατρέπονται από ωφέλιμα σε βλαβερά.

Της Άννας Κανέλλου

ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Εκεί που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, εκεί που το τελευταίο ίχνος ελπίδας φαίνεται πως ξεψυχάει, εκεί που η ήττα θεωρείται βέβαιη, μια μικρή σπίθα ξεπηδάει πρώτη ηλιαχτίδα μετά την παρατεταμένη βαρυχειμωνιά. Με πρώτο οδηγό την πίστη, με την πλατύτερη έννοια της ΑΓΑΠΗΣ για τη ζωή, ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο αγώνα εφαρμογής όλων των πρακτικών εξωιατρικών χειρισμών που μπορέσαμε να μάθουμε.

Αιβαλή Άννα

ΦΥΣΙΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΣΤΕΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΟΓΚΟΥ Κ.Α

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΛΑΤΩΝΑ

Τα περισσότερα απ' τα πολιτικά και κοινωνικά ελαττώματα απ' τα οποία υποφέρετε βρίσκονται κάτω απ' τον έλεγχο σας. Μπορείται όλα να τ' αλλάξετε με τη θέληση σας, μπορείται να ζήσετε με διαφορετικό και σοφότερο τρόπο, αρκεί να το αποφασίσετε. Αγνοείτε τις δυνάμεις σας.

Συνέντευξη του Κου. Παπαθεοδώρου Ανδρέα στη Νίκη Αναστασιάδου