ΠΡΩΤΕΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ

Ο πυρετός
Ο πυρετός, που συνοδεύει συνήθως κάθε εσωτερική ανωμαλία τί είναι; Άμυνα του οργανισμού, μας απαντούν νεώτεροι κορυφαίοι επιστήμονες, και γι' αυτό δεν πρέπει να κτυπηθεί και υποχωρήσει απότομα αν δεν θέλουμε δυσάρεστα - ως συνήθως αποτελέσματα. Κάνουν μάλιστα τελευταίως και πυρετοθεραπείες, όπου δεν παρουσιάζεται φυσιολογικός πυρετός, επιτυγχάνοντας έτσι θεραπείες σοβαρότατων χρόνιων νοσημάτων. Αλλά ο υψηλός πυρετός - λένε- έχει βλαβερά συνήθως αποτελέσματα.
Καταρχήν, με την άμεση εφαρμογή της νηστείας και της κάθαρσης που γίνεται καθώς εξηγήσαμε, ο πυρετός ή υποχωρεί η μετριάζεται σημαντικά, οπότε εκτελεί και τον προορισμό του, που είναι η ωρίμανση και διάλυση της φλεγμονής τοξικότητας, που απομακρύνεται με τα βαθύχρωμα ούρα, τα φλέγματα και τον δυσώδη ιδρώτα που ακολουθεί συνήθως τον πυρετό.
Μια πρώτης τάξεως βοήθεια για την ωρίμανση και εξωτερίκευση του κακού και την άμεση υποχώρηση του πυρετού σε περιπτώσεις κρυολογημάτων, είναι το ατμόλουτρο που διώχνει περί τα 100 δράμια ιδρώτα βρωμερώτερο κι απ’ αυτά τα ούρα ακόμη και γι’ αυτό θεραπεύει ριζικά την αρρώστια.
Όταν στην διάρκεια των.πιο πάνω συμπτωμάτων εφαρμοστεί και λίγη νηστεία (σε ανορεξία προπαντός), και λίγη χυμοφρουτοθεραπεία, τότε επιτυγχάνεται πλήρης ριζική θεραπεία, κι ασύγκριτη ευεργεσία.
Τελειώνοντας θα επαναλάβουμε πώς όλα γενικά τα συμπτώματα με όλα τα εξωτερικευόμενα τοξικά δηλητήρια, τα οποία σαν από ασφαλιστική βαλβίδα εξωτερικεύονται την αναγκαία στιγμή δεν έχουν ΠΟΤΕ σκοπό να σκοτώσουν τον άρρωστο. ' Ολα γενικά διέπονται από το νόμο της επιβιώσεως. Εάν κάποτε επέρχεται το μοιραίο κατά την διάρκεια μιας ασθένειας, αυτό γίνεται παρά την προσπάθεια της αυτοκαθαρτικής θεραπευτικής προσπάθειας της ασθένειας. Δηλ. η τοξικότης και τα δηλητήρια, λόγω συνεχούς προηγούμενης συμπτωματικής θεραπείας, δεν απομακρύνθηκαν. Νέα και νεώτερα προσετέθηκαν συν τω χρόνω σε σημείο που και 40 και 41 βαθμούς πυρετό ν’ αναπτύξει το σώμα, δεν θα μπορέσει να τα διαλύσει και να τα εξωτερικεύσει. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ο θάνατος επέρχεται παρά τις εξ ανάγκης απεγνωσμένες προσπάθειες για την αυτοκάθαρση και την διατήρηση της ζωής.
Αν ποθούμε λοιπόν συνεχή διατήρηση ζηλευτής σωματικής και ψυχοδιανοητικής υγείας ας εγκαταλείψουμε το γρηγορότερο τις ολέθριες συνήθειες, τις καταχρήσεις, και τον καταραμένο εκφυλισμό που είναι ασυζήτητα η βασική αιτία της τοξιναιμίας και κάθε ασθένειας. Κι οι επιστήμονές μας στη θεραπευτική τους προσπάθεια ας χρησιμοποιήσουν τα πιο πάνω καθαρτικά κι ευεργετικά, εύκολα, φυσικά μέσα για τη ριζική θεραπεία των ασθενειών.
Το πρόβλημα της αρρώστιας και της θεραπείας της εξεταζόμενο με τον φακό της ορθόδοξης φαρμακευτικής επιστήμης γίνεται συν τω χρόνω κολοσσιαίο, απελπιστικό και άλυτο, ενώ με το φακό της Φυσιοθεραπείας απλοποιείται και λύνεται εύκολα γιατί επικρατεί κι εφαρμόζεται κατανόηση και χρησιμοποίηση των παντοδύναμων νόμων της φύσεως.
Τονίζουμε πως η αρρώστια ξεκινά κατ’ ανάγκην από τη στιγμή που η ομαλή λειτουργία του σώματος καθίσταται αδύνατη, λόγω των αναρίθμητων δηλητηρίων που με τις ανθυγιεινές μας συνήθειες εισάγουμε μέσα μας.
Επαναστατεί τότε η Φύση, ο νόμος της αυτοσυντήρησης της ζωής, κι αρχίζει να ρίχνει από κάθε οχετό τη σκουριά, τη φλεγμονή και τη σαπίλα.
Αν αναλύσετε στο χημείο όλα όσα εκδιώκονται, καθώς είπαμε, από το σώμα, με τα οξέα και οδυνηρά συμπτώματα (δυσώδεις κενώσεις, βαθύχρωμα ούρα, πυώδη φλέγματα, βρώμικο ιδρώτα και πύον), ασφαλώς θα διαπιστώσετε την πανσοφία της Φύσεως για τη διατήρηση της ζωής κι όχι μόνο δεν θα κτυπήσετε τα διάφορα συμπτώματα, που είναι καθαρτικές προσπάθειες, αλλά θα βοηθήσετε μάλλον το σώμα στην αυτοθεραπευτική του προσπάθεια.
Θέλετε να μάθετε με ποιό τρόπο θα βοηθήσετε εσείς εκ των έξω την αυτοκάθαρση και αυτοθεραπεία προς ανάκτηση ζωτικότητας και υγείας πολύ καλύτερης από εκείνη που είχατε πριν ν’ αρρωστήσετε; Ακούστε τη μέθοδο, τις πρώτες κι ευεργετικές βοήθειες που θαυματουργούν σε όλες τις αρρώστιες:
- Όταν το επίκεντρο και η αιτία των πόνων είναι κάποιο εμπόδιο και ανωμαλία στα έντερα - δυσκοιλιότητα ως συνήθως που είναι η συνηθέστερη και βασική αιτία όλων σχεδόν των ασθενειών - τότε είναι απαραίτητο ένα πλύσιμο του βρωμερού υπονόμου του οργανισμού του παχέος εντέρου μ’ ένα σκέτο χλιαρό κλύσμα το οποίον απομακρύνει τη βρωμιά και τη σαπίλα που απορροφάται και δηλητηριάζει όλα μας τα όργανα.

Το στομάχι
Αν το επίκεντρο του πόνου είναι στο στομάχι ένας πόνος, ένα βάρος, μια αναγούλα, αμέσως επιβάλλεται ένα πλύσιμο του στομάχου με 1 -3 ποτήρια χλιαρό νερό που παίρνουμε έστω και με το στανιό, και γαργάλισμα του λαιμού με τα δάκτυλα. Σε λίγα λεπτά άπειρη φλεγμονή, χολές και τοξίνες απομακρύνονται με τον τεχνητό εμετό και πάραυτα ανακουφίζεται ο άρρωστος, και υποχωρούν όλα τα συμπτώματα.
Αν παρουσιαστεί διάρροια που είναι καταφάνερο καθαρκτικό σύμπτωμα, και πάλιν το κνύσμα με λίγες σταγόνες λεμόνι είν’ ευεργετικό.
Ο βήχας, όταν προέρχεται από μία προσπάθεια εξωτερικεύσεως της πυοειδούς φλεγμονής των πνευμόνων που είναι εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της αναπνοής και της οξυγονώσεως του αίματος, γιατί να ναρκωθεί και να υποχωρήσει πριν ακόμη εκτελέσει τον σωτήριο προορισμό του; Ζεστά επιθέματα, μπάνια, εντριβές, ατμόλουτρα και χυμοφρουτοδίαιατα είναι ό,τι επιβάλλεται για την ταχύτερη ωρίμαν- ση κι εξωτερίκευση της φλεγμονής με το βήχα. Εδώ θα έπρεπε να σημειώσουμε πως με τη θεραπεία του βήχα, της πνευμονίας και όλων των κρυολογημάτων με αντιβιοτικά, ούτε ένα φλέγμα δεν απομακρύνεται, δείγμα ολοφάνερο πως ο «εχθρός» δεν απομακρύνθηκε αλλά μετατέθηκε κάπου αλλού με προοπτική δεύτερη και σοβαρότερη επίθεση και πάλι για την αυτοκάθαρση και την ριζική θεραπεία.

Του Κύπριου Φυσιοθεραπευτή ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΙΔΗ