ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ TON ΕAYTΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Τον εαυτό μας τον αξιοποιούμε μόνο όταν εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα, για να πραγματοποιήσουμε το σκοπό της ύπαρξή μας το φυσικό μας προορισμό.

Ποιός είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας;

Η ηθική ζωή δηλαδή η έμπρακτη αγάπη ,η εξασφάλιση της υγείας και της ευημερίας, η δική μας αλλά και όλων των άλλων όντων.
Η έλλειψη  σκοπού ή ο λανθασμένος σκοπός π.χ. το μέσον (το χρήμα) να μετατρέπεται σε σκοπό είναι μια απο τις βασικές αιτίες της σημερινής, της τεχνητής δυστυχίας (ατομικής και κοινωνικής.)
Για να πραγματοποιήσουμε τον παραπάνω σκοπό που θέσαμε δηλαδή για να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ευτυχία απαραίτητος όρος είναι να ικανοποιούμε σωστά και οικολογικά τις ατομικές μας και κοινωνικές μας ανάγκες (υποχρεώσεις μας) όπως τις περιγράφουμε αναλυτικά σε αυτό το βιβλίο. Στο κεφάλαιο αυτό θα αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα παραδείγματα:
Χρειάζεται να εργαζόμαστε σε δύο μέτωπα ατομικό και κοινωνικό, γιατί το άτομο εξαρτάται από την κοινωνία μέσα στην οποία ζεί και η κοινωνία εξαρτάται από τα άτομα που αποτελείται.
Ατομικές ανάγκες: Για να αλλάξουμε ζωή απο σήμερα παύουμε να ζούμε όπως βρήκαμε, όπως συνηθίσαμε , όπως μας αρέσει...! Παίρνουμε την ευθύνη της ζωής μας στα χέρια μας. Ακολουθούμε τον οικολογικό τρόπο ζωής. Σταματάμε το κάπνισμα . Ελέγχουμε τις τροφές που τρώμε. Έχουμε ευγενική, άψογη συμπεριφορά. Κοιμόμαστε νωρίς το βράδυ και σηκωνόμαστε νύχτα και αφιερώνουμε 1-2 ώρες το πρωί στον εαυτόν μας να πιούμε νερό, να χαλαρώσουμε ,να διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο να καλλιεργήσουμε το πνεύμα μας να γυμναστούμε, να καλημερίσουμε τον ήλιο, να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα της καινούργιας μέρας τραγουδώντας.
Αν μένουμε στο κέντρο της πόλης (στη κόλαση) ψάχνουμε να βρούμε ένα άλλο σπίτι σε μιά άκρη για να μετακομίσουμε. Αν δουλεύουμε σε μία επιχείρηση που βλάπτει το κοινωνικό σύνολο φροντίζουμε να αλλάξουμε δουλειά να βρούμε μια άλλη εργασία που να ωφελεί και να μην βλάπτει τους συνανθρώπους μας.
Κοινωνικές ανάγκες: Όλοι μας με τα λόγια δηλώνουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε ,δεν κάνουμε απολύτως τίποτε για να φτιάξουμε αυτή την κοινωνία που θέλουμε, αδιαφορούμε και αδρανούμε σε βαθμό κακουργήματος.Περιμένουμε μάταια κάποιοι άλλοι να ενεργήσουν ή να γίνει κάποιο θαύμα...!Με την παράλογη αυτή τακτική διαθέτουμε π.χ. τα πάντα για να μεγαλώσουμε πλουσιοπάροχα τα παιδιά μας και αδιαφορούμε πλήρως για την κοινωνία στην οποία τα παραδίδουμε με αποτέλεσμα ό,τι κτίζουμε εμείς με τόσο κόπο και τόσες προσδοκίες να το γκρεμίζει η πανούργα και άψυχη καταναλωτική κοινωνία.

Επομένως, κάθε άνθρωπος έχει ύψιστο χρέος, ύψιστο συμφέρον, ύψιστη κοινωνική ανάγκη να εργαστεί συλλογικά και αποτελεσματικά για την εξυγίανση και τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας.Με βάση πάντα τις εξής ανθρωποσωτήριες αλήθειες:

★Το ατομικό μας καλό και το καλό των παιδιών μας βρίσκεται μέσα στο γενικότερο  κοινωνικό καλό.
★Όταν μπορούμε να σώσουμε τους συνανθρώπους μας με τις γνώσεις μας,τις εμπειρίες μας,την έμπρακτη αγάπη και δεν τους σώζουμε τότε τους σκοτώνουμε.
Η αλλαγή και η εξυγίανση της κοινωνίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από πολιτικές διαδικασίες, μέσα από ένα ισχυρό πολιτικό οικολογικό κίνημα. Φυσικά και με την δική μας συμμετοχή για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός ερευνούμε σχολαστικά όλα τα πολιτικά κινήματα και επιλέγουμε το καλύτερο στο οποίο προσφέρουμε όλες μας τις δυνάμεις υλικές και πνευματικές.
Για να ανταποκριθούμε στις πολυποίκιλες ατομικές και κοινωνικές ανάγκες συντάσσουμε ένα αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα δράσης ,τις 168 ώρες που αποτελείται η εβδομάδα (7 ημέρες Χ 24 ώρες)τις κατανέμουμε ως εξής:
50 ώρες εργασία για βιοπορισμό ,50 ώρες για ύπνο ,38 ώρες για κοινωνική δράση και 30 ώρες για προσωπικές ανάγκες.
Αν ενεργήσουμε όπως προτείνουμε θα έχουμε τα εξής σωτήρια αποτελέσματα σε ατομικό επίπεδο:Η σωστή ικανοποίηση των ατομικών μας αναγκών θα μας προσφέρει την υγεία, την ειρήνη, την χαρά. Θα αποτελούμε ένα καλό παράδειγμα για τα παιδιά μας και τους άλλους. Θα έχουμε αυτοεκτίμηση σε κοινωνικό επίπεδο: Αφού θα εργαζόμαστε για μια ανθρώπινη κοινωνία θα έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε σε μια ανθρώπινη κοινωνία. Αν δεν διαθέσουμε τον χρόνο μας όπως προτείνουμε βάσει συγκεκριμένου προγράμματος θα έχουμε τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα: δηλαδή θα είμαστε άρρωστοι, δυστυχισμένοι αφού δεν θα ικανοποιούμε σωστά τις φυσικές μας ανάγκες θα είμαστε ένα κακό παράδειγμα δεν θα έχουμε αυτοεκτίμηση και το σημαντικότερο αφού δεν εργαζόμαστε για να αλλάξουμε την κοινωνία δεν θα έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε για μια ανθρώπινη ζωή σε έναν ανθρώπινο κόσμο .
Σήμερα ο περισσότερος κόσμος απο έλλειψη σωστής παιδείας αγνοεί και τις ατομικές του και τις κοινωνικές του υποχρεώσεις.
Στις επίμονες προτάσεις μας για αλλαγή και δράση οι περισσότεροι άνθρωποι μας απαντούν:
- Δεν έχω χρόνο...! - Δεν έχω καιρό...!
-Βρέ άνθρωπέ μου λογικέ έχεις καιρό να συζητάς ώρες ανώφελα θέματα ή να μη κάνεις απολύτως τίποτε και δεν έχεις χρόνο να φροντίσεις τί θα φάς ,τί θα πείς,να περπατήσεις, να κουνήσεις τα χέρια σου να γυμναστείς ;έχεις χρόνο να παρακολουθείς ατελείωτες ώρες τα τηλεοπτικά κουτσομπολιά και τα εγκληματικά σήριαλ και δεν έχεις καιρό να ενεργήσεις συλλογικά ,να σώσεις τα παιδιά σου από τους εμπόρους ναρκωτικών;

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές ανάγκες πάνω από όλες όμως τις ανάγκες, πρέπει να θέσουμε την εξυγίανση του εαυτού μας και της κοινωνίας και μετά όλες τις άλλες ανάγκες οικογενειακές, επαγγελματικές κ.λπ.. γιατί χωρίς υγεία (ατομική και κοινωνική) όλα είναι χαμένα.
Σημειώστε επίσης ό,τι πράττουμε καλό, ή κακό θα το συναντήσουμε μπροστά μας...!
Απευθυνόμαστε σε σας προς τους εξ’ αμελείας κοινωνικούς εγκληματίες καθηγητές, δασκάλους, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, ιερωμένους, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχους και σε κάθε άνθρωπο που εξακολουθεί να έχει κάποια ίχνη συνείδησης για να σας επισημάνουμε:
Αγαπητοί μας φίλοι αφού το βλέπετε , το ζείτε ότι η ζωή μας έχει γίνει ένα ανυπόφορο μαρτύριο με τις πάσης φύσεως διοξίνες (υλικές και πνευματικές) που μας ταΐζουν, γιατί αδρανείτε;
Γι αυτό εκτός από την κυρίως εργασία σας κοιτάξτε και τις απαραίτητες ατομικές και κοινωνικές ανάγκες σας, καθώς επίσης και την κοινωνική σας αποστολή σάν άνθρωποι και κινηθείτε δράστε σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Ή περιμένετε;
Επικοινωνήστε επειγόντως μαζί μας για να δράσουμε συλλογικά προκειμένου να αποδράσουμε ομαδικά απο τη σημερινή τεχνητή κόλαση.

Η ισχύς εν τη ενώσει.
Πώς να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις οικονομικές μας δυνατότητες:
Ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησης των περιουσιακών μας στοιχείων, είναι να τα διαθέσουμε εν ζωή αλλά και μετά θάνατο, για την απόκτηση μέσων μαζικής οικολογικής ενημέρωσης. Όπως : Ίδρυση και λειτουργία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, παραγωγή βιντεοκασετών, εκτύπωση εντύπων, βιβλίων, σελίδων, Internet κ.λπ.. για την ευρύτερη διάδοση της οικολογικής παιδείας η οποία μπορεί να κλείσει τις πηγές που γεννούν τη μόλυνση, την αρρώστια, τη φτώχια, την κοινωνική αδικία.

Με πολλή αγάπη,
Κωνσταντίνος Παπανικόλας