Blog Medium

05

Οκτ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ TON ΕAYTΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Τον εαυτό μας τον αξιοποιούμε μόνο όταν εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα, για να πραγματοποιήσουμε το σκοπό της ύπαρξή μας το φυσικό μας προορισμό.

Ποιός είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας;

Η ηθική ζωή δηλαδή η έμπρακτη αγάπη ,η εξασφάλιση της υγείας και της ευημερίας, η δική μας αλλά και όλων των άλλων όντων.
Η έλλειψη  σκοπού ή ο λανθασμένος σκοπός π.χ. το μέσον (το χρήμα) να μετατρέπεται σε σκοπό είναι μια απο τις βασικές αιτίες της σημερινής, της τεχνητής δυστυχίας (ατομικής και κοινωνικής.)
Για να πραγματοποιήσουμε τον παραπάνω σκοπό που θέσαμε δηλαδή για να

Read more

05

Οκτ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ – ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ – Μόνο ένας τρόπος υπάρχει Η ΝΗΣΤΕΙΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΔΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ & ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Η Παχυσαρκία αποτελεί ιατρικό πρόβλημα. Αυτό ισχύει τόσο για τον άρρωστο όσο και για τον γιατρό την Υγεία και τη Ζωή. Θεωρείται ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ότι είναι υπεύθυνη – κατά μέγα μέρος – για την αρτηριοσκλήρυνση, τις καρδιοπάθειες, τον διαβήτη, παθήσεις χοληδόχου κύστης και ακόμη ότι έχει δυσμενή επίδραση στη στάθμη της Υγείας και της μακροζωίας.
Γενικά αποτελεί ένα επικίνδυνο παράγοντα για την υγεία του ανθρώπου και τα σχετιζόμενα προβλήματα που προκύπττουν σύμφωνα με Ιατρικά συγγράματα και με ιατρικές ανακοινώσεις είναι:
1. Συντόμευση

Read more

05

Οκτ

ΠΡΩΤΕΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ

Ο πυρετός
Ο πυρετός, που συνοδεύει συνήθως κάθε εσωτερική ανωμαλία τί είναι; Άμυνα του οργανισμού, μας απαντούν νεώτεροι κορυφαίοι επιστήμονες, και γι’ αυτό δεν πρέπει να κτυπηθεί και υποχωρήσει απότομα αν δεν θέλουμε δυσάρεστα – ως συνήθως αποτελέσματα. Κάνουν μάλιστα τελευταίως και πυρετοθεραπείες, όπου δεν παρουσιάζεται φυσιολογικός πυρετός, επιτυγχάνοντας έτσι θεραπείες σοβαρότατων χρόνιων νοσημάτων. Αλλά ο υψηλός πυρετός – λένε- έχει βλαβερά συνήθως αποτελέσματα.
Καταρχήν, με την άμεση εφαρμογή της νηστείας και της κάθαρσης που γίνεται καθώς εξηγήσαμε, ο πυρετός ή υποχωρεί η μετριάζεται σημαντικά, οπότε εκτελεί και τον προορισμό του, που

Read more

05

Οκτ

HMΕΡΗΣΙΟ – ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ – ΜΗΝΙΑΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

HMΕΡΗΣΙΟ- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ- ΜΗΝΙΑΙΟ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ -ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ – ΦΥΣΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

             ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ – ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ – ΞΑΝΑΝΙΩΜΑ – ΣΩΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΠΡΩΙ: Όταν ξυπνάμε πίνουμε ένα-δύο ποτήρια νερό με μισό – ένα λεμόνι εάν δυσκολευόσαστε να το πιείτε προσθέστε κάποια γλυκαντική ουσία εκτός άσπρης  ζάχαρης. Η άσπρη ζάχαρη  λόγω της βιομηχανικής επεξεργασίας βλάπτει, γιατί όχι μόνο δεν προσθέτει καμία ουσία στο σώμα μας, αλλά αφαιρεί τα μεταλλικά άλατα και τις βιταμίνες.

ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ: ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ : Μετά την πρωινή γυμναστική πίνουμε  ένα

Read more

04

Οκτ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

” ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ “

Κοινός στόχος κάθε ανθρώπου, κάθε οργάνωσης, κάθε φυλής, κάθε έθνους όλων των εθνών θα πρέπει να είναι:

1) Η σωτηρία του πλανήτη Γη, της κοινής πατρίδας από τη μόλυνση και την οικολογική καταστροφή που προκαλούν οι άπειρες περιττοβλαβερές ανάγκες μας.

Πρώτα η σωτηρία της ζωής και μετά όλα τα άλλα. Γιατί άνευ ζωής είναι άνευ αξίας και κάθε άλλη επιδίωξή μας.

2) Η διακοπή των πολέμων, των πολεμικών εξοπλισμών και των πολεμικών δοκιμών που προκαλούν τη μόλυνση κατά ένα μεγάλο ποσοστό και τη φρίκη της αλληλοεξόντωσης, της πείνας και της δυστυχίας.

Τα χρήματα

Read more

04

Οκτ

ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Ανατομικές και φυσιολογικές μελέτες φανερώνουν πως ο άνθρωπος δεν είναι παμφάγος, παρά γνήσιος φρουτοφάγος. Η τροφή του παρασκευάζεται πάντοτε απο την αιώνια σοφία, αλλ΄αυτός έχει απομακρυνθεί πολύ απο τη φυσική ζωή και αντί να τρέφεται με τις ανεξάντλητες πραγματικές ουσίες που θα τον διατηρούσαν υγιέστατον στον κήπο της μακροβιότητας με διαρκή νεότητα και ζωτικότητα, έχει αναπτύξει την αφύσικη συνήθεια να τρώει μαγειρευμένα φαγητά και σάρκες απο σκοτωμένα, ψόφια ζώα. Ο άνθρωπος έχει λησμονήσει πως δεν επλάσθη από τη φύση να κατασπαράσει τα ήμερα και ανυπεράσπιστα ζώα.

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΔΙΑΙΤΑ

Είναι γεγονός, όπως ξαναείδαμε,

Read more

04

Οκτ

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Σε περισσότερα βιβλία, ιδιαίτερα όμως στο περι “Ευσχημοσύνης” ασχολείται ο Ιπποκράτης με τ΄απαραίτητα για ένα άξιο του ονόματος του γιατρού, σωματικά, ψυχικά και πνευματικά εφόδια.

“Για να σπουδάσει κανείς γιατρός, λέγει, χρειάζεται όπως και σε κάθε άλλο επάγγελμα, να προϋπάρχουν τα φυσικά χαρίσματα, η “Φύση”. Χωρίς αυτή αδύνατο να αποκομίσουμε αγαθούς καρπούς. “Φύσις πάντων αδίδακτος”. Το μόνο που επιτυγχάνει η καλή διδασκαλία είναι να θέσει η “Φύση” στον ορθό δρόμο. Για να ρίξει όμως η διδασκαλία βαθιές ρίζες, χρειάζεται μακρά εξάσκηση δηλ. πείρα. Γιατί η έλλειψη πείρας είναι πολύς κακός θησαυρός, κακό

Read more

04

Οκτ

Η Θαυματουργική Δύναμη της Αγάπης

Ένας πολύ καλός και δυνατός άνδρας, παντρεύτηκε τη γυναίκα των ονείρων του μια πανέμορφη και καλόκαρδη γυναίκα. Καρπός της αγάπης τους υπήρξε ένα ωραιότατο κοριτσάκι.

Ήταν ένα έξυπνο και εύθυμο παιδί και ο καλός πατέρας το αγαπούσε πάρα πολύ.

Όταν το κοριτσάκι ήταν πολύ μικρό, το σήκωνε στην αγκαλιά του, τραγουδούσε ένα χορευτικό σκοπόκι έκανε το γύρο του δωματίου χορεύοντας μαζι του κι επαναλαμβάνοντας:

“Σ΄αγαπώ, Σ΄αγαπώ κοριτσάκι μου”.

Καθώς το κοριτσάκι μεγάλωνε, ο σπουδαίος άνδρας, εξακολούθησε να το αγκαλιάζει και να του λέει:

“Σ΄αγαπώ Κοριτσάκι μου!”

Το κοριτσάκι στραβομουτσούνιαζε και του απαντούσε: “Δεν είμαι πια μικρό

Read more

04

Οκτ

Οδηγός διατροφικής θεραπείας

Τα μυστικά της φύσης για την ΥΓΕΙΑ και την ΟΜΟΡΦΙΑ

1. Φύλλα πράσινα άγριας ελιάς ( αράντιστα ). Μια χούφτα φύλλα ελιάς με ένα ποτήρι νέρο. Τα κτυπάμε καλά στο μπλέντερ, το σουρώνουμε, προσθέτουμε άλλα δύο ποτήρια νέρο και το πίνουμε στο διάστημα της ημέρας. Αν υπάρχει καρκίνος, πίνουμε για ένα μήνα, σταματάμε 1 μήνα και ξαναρχίζουμε. Έχει αρκετή χλωροφύλλη και σταματά πόνους και μεταστάσεις. Η συνταγή είναι από πάσχοντα στο πρώτο στάδιο. Τα φύτα μαζεύονται από τις άκρες των κλαδιών ιδίως την άνοιξη.

2. Ο Αθάνατος είναι κάκτος ( αυτός με

Read more

04

Οκτ

Η.. πράσινη ανάπτυξη στο σπίτι

Η συγκατοίκηση με τα φυτά δεν είναι μια σύγχρονη μόδα. Παραστάσεις απο τους περισσότερους αρχαίους πολιτισμούς αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι δεν έμεναν ποτέ ασυγκίνητοι μπροστά στη θέα αλλά και την επίδραση που ασκούν τα φυτά επάνω τους.

Τα τελευταία χρόνια όμως, προέκυψε ακόμη ένας λόγος για τον οποίο τα φυτά είναι κάτι παραπάνω απο ευπρόσδεκτα στα σύγχρονα σπίτια. Τα φυτά εσωτερικού χώρου λειτουργούν ώς συστήματα καθαρισμού και ανανέωσης του αέρα, αφού απελευθερώνουν οξυγόνο και δεσμέυουν διοξείδιο του άνθρακα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν αγαπούν τα καλοριφέρ, τα κλιματιστικά και το τζάκι.

Read more