ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Ανατομικές και φυσιολογικές μελέτες φανερώνουν πως ο άνθρωπος δεν είναι παμφάγος, παρά γνήσιος φρουτοφάγος. Η τροφή του παρασκευάζεται πάντοτε απο την αιώνια σοφία, αλλ΄αυτός έχει απομακρυνθεί πολύ απο τη φυσική ζωή και αντί να τρέφεται με τις ανεξάντλητες πραγματικές ουσίες που θα τον διατηρούσαν υγιέστατον στον κήπο της μακροβιότητας με διαρκή νεότητα και ζωτικότητα, έχει αναπτύξει την αφύσικη συνήθεια να τρώει μαγειρευμένα φαγητά και σάρκες απο σκοτωμένα, ψόφια ζώα. Ο άνθρωπος έχει λησμονήσει πως δεν επλάσθη από τη φύση να κατασπαράσει τα ήμερα και ανυπεράσπιστα ζώα.

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΔΙΑΙΤΑ

Είναι γεγονός, όπως ξαναείδαμε, πως τ΄απαραίτητα για το σώμα αφομοιώσιμα συστατικά αφθονούν στα φρέσκα φρούτα και τρυφερά χορταρικά, ενώ στα μετουσιωμένα τρόφιμα σπανίζουν. Τροφή πρώτης κατηγορίας είναι επίσης και τα πορτοκάλια, γιατί τονώνουν γενικά τον οργανισμό, καθαρίζουν το αίμα και δημιουργούν φυσική ανοσία στο σώμα. Τα πορτοκάλια έχουν επαναφέρει την υγεία σε αμέτρητους πάσχοντες από διάφορες παθήσεις. Η σύγχρονη Υγιείνή Επιστήμη εφαρμόζει την πορτοκαλοδίαιτα με εξαιρετικές επιτυχίες. Πολλοί "ανίατοι" κατά την παλαιά θεωρία της επιστήμης, έχουν επανακτήσει την υγεία και ζωτικότητα τους τρώγοντας μόνο πορτοκάλια για ορισμένες ημέρες. Ο χρόνιος πονοκέφαλος εξαφανίζεται μέσα σε δεκαπέντε μέρες πορτοκαλοφαγίας. Δεν υπάρχει καλλίτερο καθαρτικό "γιατρικό" απο το χυμό πορτοκαλιού. Ενεργεί φυσιολογικά στο πεπτικό σύστημα και σε δύο εβδομάδες αναγκάζει και τη χειρότερη δυσκοιλιότητα να υποκύψει.

Το άσθμα, ο κατάρρους και ο ρευματισμός επίσης υποκύπτουν στη μονοδίαιτα απο πορτοκάλια ολίγων εβδομάδων. Στην Αγγλία, Αυστραλία και Αμερική η τελευταία "υγιεινή μόδα" είναι η πορτοκαλοδίαιτα. Η λαίδη Φίσερ, σύζυγος του τακτικού υπουργού των Οικονομικών της Μεγάλης Βρεττανίας, εθεραπέυθη απο γενική τοξιναιμία και χρονικό κατάρρου παίρνοντας 42 ημέρες χυμό πορτοκαλιού, πέντε φορές την ημέρα απο μισό ποτήρι κάθε φορά. Ο χυμός του πορτοκαλιού είναι πολύ ωφέλιμος στα μωρά και πρέπει να τους δίδεται τακτικά. Προπαντός για τα βρέφη που δεν τρέφονται με μητρικό γάλα, είναι απαραίτητος. Οι μεγάλοι, αντί καφέ η τσαγιού να προτιμήσετε για πρόγευμα ένα έως τρία πορτοκάλια. Δοκιμάστε τα για τριάντα μέρες και είμαι βέβαιος πως θα σας εκπλήξει η αυξηθείσα σωματικής ζωτικότητας και πνευματική διαύγεια.

ΤΑ ΜΗΛΑ

Ύστερα απο τα πορτοκάλια έρχονται τα μήλα, που δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι μας, διότι ενεργούν αποτοξινωτικά επί του οργανισμού και τον αποκαθαρίζουν απο τη τοξική ύλη.

Εξουδετερώνουν τα περίσσεια οξέα του στομάχου, τονώνουν το ήπαρ, θεραπεύουν την υπεροξύτητα και επιδρούν στην απαλλαγή του αρθριτισμού, νευραλγίας, αναιμίας κτλ. Τα μήλα είναι πλούσια σε οργανικά συστατικά, σε ποτάσιο, νάτριο, ασβέστιο, που είναι απαραίτητα για το σώμα.

ΜΑΝΔΑΡΙΝΙΑ,ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΤΛ.

Τα μανδαρίνια τα αχλάδια και σχεδόν όλα τα φρούτα της εποχής, όταν τρώγονται ώριμα, είναι τροφές πρώτης τάξεως. Πρέπει εδώ να σας υπενθυμίσω, πως τα σταφύλια, τα μήλα και τα αχλάδια είναι καλό να τρώγονται μαζί με τους φλοιούς τους, γιατί σε αυτούς βρίσκεται η τόσο χρήσιμη βιταμίνη D καθώς και άλλα ωφέλιμα συστατικά. Ο βασιλιάς της παλιάς εποχής που έδινε στο λατρευτό του άλογο τους φλοιούς όταν αυτός έτρωγε τα μήλα, το έκανε από γνώση.

Αντί κρέατος, ψαριών και πουλερικών, ας τρώμε ξηρούς καρπούς για να προμηθεύσουμε τον οργανισμό μας με πολύ ανώτερα λευκώματα απ΄ότι περιέχουν τα τρόφιμα από σάρκες.

Απο τον Ηλία Πέτρου