ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

Αποσπάσματα απ’ τη ζωογόνο διδασκαλία του Χριστού

« Έχετε ακούσει ότι είπαν ν’ αγαπάς τον πλησίον σου και να μισείς τον εχθρό σου. Εγώ όμως σας λέγω:
Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους που σας καταρρώνται, ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν και προσεύχεστε για κείνους που σας κακομεταχειρίζονται και σας καταδιώκουν για να γίνετε παιδιά του Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς, διότι αυτός ανατέλλει τον ήλιο του για τους αγαθούς και βρέχει για τους δικαίους και αδίκους. Διότι αν αγαπάτε αυτούς που σας αγαπούν, δεν θα έχετε καμιά ανταμοιβή. Το ίδιο δεν κάνουν και οι τελώνες; (αμαρτωλοί). Και αν χαιρετάτε μόνο τους αδερφούς! σας, τί καλύτερο κάνετε; Δεν κάνουν το ίδιο και οι τελώνες; Να είστε λοιπόν τέλειοι, όπως και ο πατέρας σας ο ουράνιος είναι τέλειος».
«Ν’ αγαπάς τον Κύριο το Θεό σου με όλη την καρδιά σου, μ’ όλη την ψυχή σου και με όλη τη διάνοιά σου και ν’ αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. Σ’ αυτή την εντολή κρέμονται όλοι οι νόμοι και οι προφήτες».
«Αν δεν μπορείτε ν’ αγαπάτε τον πλησίον σας, που είναι δίπλα σας και τον βλέπετε, πώς θα μπορείτε ν’ αγαπάτε τον Θεό που δεν τον βλέπετε;»
Η πρακτική εφαρμογή των απλών και πρακτικών αυτών υποδείξεων θα μας βοηθήσει ν’ ανακαλύψουμε τον πραγματικό άνθρωπο, τον ίδιο το Θεό που κλείνουμε όλοι μέσα μας.