Η Θαυματουργική Δύναμη της Αγάπης

Ένας πολύ καλός και δυνατός άνδρας, παντρεύτηκε τη γυναίκα των ονείρων του μια πανέμορφη και καλόκαρδη γυναίκα. Καρπός της αγάπης τους υπήρξε ένα ωραιότατο κοριτσάκι.

Ήταν ένα έξυπνο και εύθυμο παιδί και ο καλός πατέρας το αγαπούσε πάρα πολύ.

Όταν το κοριτσάκι ήταν πολύ μικρό, το σήκωνε στην αγκαλιά του, τραγουδούσε ένα χορευτικό σκοπόκι έκανε το γύρο του δωματίου χορεύοντας μαζι του κι επαναλαμβάνοντας:

"Σ΄αγαπώ, Σ΄αγαπώ κοριτσάκι μου".

Καθώς το κοριτσάκι μεγάλωνε, ο σπουδαίος άνδρας, εξακολούθησε να το αγκαλιάζει και να του λέει:

"Σ΄αγαπώ Κοριτσάκι μου!"

Το κοριτσάκι στραβομουτσούνιαζε και του απαντούσε: "Δεν είμαι πια μικρό κοριτσάκι". Εκείνος τότε γελούσε και της έλεγε: "Ναι αλλά για μένα θα είσαι πάντα το μικρό μου κοριτσάκι!"

Το κοριτσάκι καθώς μάθαινε περισσότερα για τον εαυτό της, μάθαινε περισσότερα και για τον σπουδαίο πατέρα της.Έτσι διαπίστωσε ότι ήταν πράγματι σπουδαίος και δυνατός δεδομένου ότι ήταν ικανός να αγαπά και να εκφράζει την αγάπη του προς την οικογένειά του και όλο τον κόσμο.

Όπου και να βρισκόταν η κοπέλα εκείνος της τηλεφωνούσε και της έλεγε:

"Σ΄αγαπώ κοριτσάκι μου!"

Κάποια μέρα η κοπέλα είχε πάρει ένα τηλεφώνημα ότι ο καλός της ο πατέρας είχε πάθει ένα σοβαρό ατύχημα και βρισκόταν σε κατάσταση αφασίας, δεν μπορούσε να μιλήσει πια και να χαμογελάσει, να γελάσει, να περπατήσει. Η κοπέλα έτρεξε αμέσως στο νοσοκομείο. Όταν μπήκε μέσα στο δωμάτιο και τον είδε την κοίταξε και προσπάθησε να μιλήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Κάθισε στο κρεβάτι και έγειρε δίπλα στον καλό της πατέρα. Δάκρυα κύλισαν από τα μάτια της τύλιξε τα χέρια της γύρω από τους παράλυτους ώμους του πατέρα της και ακούμπησε το κεφάλι της στο στήθος του, η κοπέλα έφερε στο νου της τις όμορφες στιγμές που έζησαν μαζί και το αίσθημα προστασίας και αγάπης που ένιωθε να της προσφέρει ο πατέρας της.

Ένιωθε αβάσταχτο πόνο για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο πατέρας της και για τα λόγια αγάπης που της έδιναν χαρά και που δε θα τα ξανάκουγε.

Κι ενώ είχε ακουμπήσει το κεφάλι της στην καρδιά του, άκουσε τους κτύπους της καρδιάς του, της καρδιάς που συνέχιζε να χτυπά σταθερά, αδιάφορη για τη βλάβη που υπήρχε στο υπολοιπό σώμα. Και καθώς ήταν ακουμπισμένη εκεί το θεϊκό θαύμα έγινε.

Άκουσε αυτό που ήθελε να ακούσει.

Η καρδιά του είπε με το σφυγμό της τις λέξεις που δεν μπόρεσε να πει απο το στόμα του..

Σ΄αγαπω κοριτσάκι μου...!

Σ΄αγαπώ κοριτσάκι μου...!

Σ΄αγαπώ κοριτσάκι...!

Το γεγονός αυτό συγκλόνισε την κοπέλα και τη βοήθησε να αντιληφθεί τη θαυματουργό δύναμη της Αγάπης.

Έμενε συνεχώς στο πλευρό του πατέρα της ακουμπούσε το κεφάλι της στην καρδιά του και άκουγε τους κτύπους της, να της επαναλαμβάνει:

Σ΄αγαπώ κοριτσάκι μου!

Κι εκείνη του απαντούσε:

Και εγω Σ΄αγαπώ πατέρα μου! Ψυχή της ψυχής μου.

Με την άπειρη αγάπη και τα λόγια της και την υπομονή της η Αγάπη θαυματούργησε και πάλι. Ο πατέρας της σιγά-σιγλα ανάρρωσε πλήρως.

Και εζήσανε κόρη, πατέρας και μητέρα ευτυχισμένα!

Και εμείς επίσης μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένα ακολουθλωντας το παράδειγμα του πατέρα και της κόρης του.

Αξιοποιώντας σε όλες τις σχέσεις της ζωής μας τη θαυματουργό δύναμη της αγάπης.

Ας ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας λέγοντας του συνεχώς:

Σ΄αγαπώ εαυτέ μου, Άνθρωπε,Κων/νε,Βασίλη,Γιώργο κτλ.

Είμαι ευτυχισμένος! Επίσης επαναλαμβάνουμε τακτικά:

Αγαπώ τα πάντα: Ανθρώπους, Ζώα, Φυτά, είμαι ευτυχισμένος.

Επαναλαμβάνοντας διαρκώς αυτές τις φράσεις και ζώντας Οικο-Λογικά οπωσδήποτε η προσδοκια αυτή θα γίνει πραγματικότητα γιατί:

α)Είμαστε ό,τι φανταζόμαστε και σκεπτόμαστε και

β)Η Υγεία και η ευτυχία είναι η φυσική μας κατάσταση.

Εάν πάψουμε να παρεμβάλλουμε εμπόδια (σύννεφα) με τις φοβίες και τις αρνητικές σκέψεις και πράξεις η υγεία και η ευτυχία θα ανατείλουν (θα λάμψουν) στη ζωή μας με όλη τους τη μεγαλοπρέπεια.

Σωτήρια Διδάγματα: Η υγεία και η ευτυχία διατηρούνται και αποκαθίστανται αυτοδικαίως μέσω της αγάπης και της Οικο-Λογικής Φυσικής Ζωής άνευ άλλης πρόσθετης διαδικασίας.

Επειδή σήμερα από όλους μας (σχεδόν) λείπουν η υγεία και η ευτυχία μια δοκιμη μεσω της Αγάπης και της Οικο-Λογικής Ζωής θα μας πείσει για την θαυματουργό δύναμη των θείων αυτών δυνάμεων.

Άλλωστε δεν πρέπει να αμφιβάλλουμε για αυτη την πραγματικότητα γιατί και η ύπαρξη και η λειτουργία της ζωής στη Γη γενικότερα αποτελεί ένα πραγματικό θαύμα.

Ας πάψουμε να κοιμόμαστε εφιαλτικά με τα μάτια ανοιχτά! Ας ανοίξουμε τα "μάτια" της λογικής και της Αγάπης για να ζήσουμε εδώ στη Γη το φυσικό Γήινο ανεπανάληπτο γνωστό πραγματικό παράδεισό μας.

του Κωνσταντίνου Παπανικόλα