Οδηγός διατροφικής θεραπείας

Τα μυστικά της φύσης για την ΥΓΕΙΑ και την ΟΜΟΡΦΙΑ

1. Φύλλα πράσινα άγριας ελιάς ( αράντιστα ). Μια χούφτα φύλλα ελιάς με ένα ποτήρι νέρο. Τα κτυπάμε καλά στο μπλέντερ, το σουρώνουμε, προσθέτουμε άλλα δύο ποτήρια νέρο και το πίνουμε στο διάστημα της ημέρας. Αν υπάρχει καρκίνος, πίνουμε για ένα μήνα, σταματάμε 1 μήνα και ξαναρχίζουμε. Έχει αρκετή χλωροφύλλη και σταματά πόνους και μεταστάσεις. Η συνταγή είναι από πάσχοντα στο πρώτο στάδιο. Τα φύτα μαζεύονται από τις άκρες των κλαδιών ιδίως την άνοιξη.

2. Ο Αθάνατος είναι κάκτος ( αυτός με το αγκάθι στην άκρη του φύλλου ). Το φυτό αυτό δεν πήρε τυχαία αυτό το όνομα. Έχει εκτιμηθεί από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι ισχυρό αντικαρκινικό που δρα και προληπτικά. Παίρνουμε ένα ζουμερό φύλλο αθάνατου και το διατηρούμε σε δροσερό μέρος. Κάθε μέρα κόβουμε ένα κομματάκι 2 τετρ. εκ., το πλένουμε και το κτυπάμε στο γουδί να λιώσει. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό, το ανακατεύουμε και το σουρώνουμε. Το νερό είναι πράσινο. Το πίνουμε γουλιά - γουλιά στις 10 το πρωί ή στις 4 το απόγευμα. Κάνουμετη συνταγή για 10 -12 μέρες, σταματάμε και ξαναρχίζουμε τον επόμενο μήνα. Επαναλαμβάνουμε όσο χρειαστεί. Αν η αρρώστια είναι προχωρημένη, το πίνουμε 3 φορές την ημέρα, δηλαδή 1 κομματάκι το πρωί, 1 το μεσημέρι και ένα το βράδυ. Το ετοιμάζουμε πάντα τη στιγμή που το πίνουμε. Δεν βλάπτει και δεν πειράζει το στομάχι. Αν πίνεται συστηματικά, σταματά τη μετάσταση της αρρώστιας. Η συνταγή προέρχεται από πάσχοντα ο οποίος δεν έκανε μετάσταση και δεν πονούσε.

3. Πικραμύγδαλο για καρκίνο στόματος, φάρυγγα, πνευμόνων, στομάχου, εντέρων. Αρχίζουμε με 1 πικραμύγδαλο την ημέρα και τ' αυξάνουμε σταδιακά, φτάνοντας στα 7. Τα μασάμε από ένα έως δύο πολύ καλά, πρίν τα καταπιούμε. Κάνουμε τη συνταγή για 10 μέρες.

4. Καροτοχυμός με σκόρδο και μαϊντανό. Κάνοντας τη συνταγή αυτή για 20 μέρες και τρώγοντας μόνο ωμές τροφές, έχει θεραπευτεί νεαρό άτομο μέσα σε 6 μήνες από καρκίνο σε 10 ημέρες και ξαναρχίζουμε. Καρότα - 2 σκελίδες σκόρδο -  μία κουταλιά μαϊντανό. Χτυπάμε τα σκόρδα ακι το μαϊντανό μαζί στο μπλέντερ και προσθέτουμε ένα ποτήρι καροτοχυμό. Ρίχνουμε ακόμη μιία κουταλιά λάδι και λίγες σταγόνεςλεμόνι. Το πίνουμε γουλιά - γουλιά 1 ωρά πριν φάμε ωμή σαλάτα

5. Σιταρόχορτο. Από τη στιγμή που θα φτάσει στα 10 εκ. κόβουμε κάθε μέρα ένα ματσάκι και το κτυπάμε στο μπλέντερ με ένα ποτήρι νερό. Για καλύτερα αποτελέσματα, το κάνουμε 2 φορές την ημέρα. Τρώμε ωμή τροφή και παίρνουμε βοηθήματα που μας συνιστά διατροφολόγος.

6. Σέληνο. Σύγχρονες μελέτες αναφέρουν ότι το ιχνοστοιχείο που ονομάζεται σελήνιο δρα ενισχυτικά σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο. Τονώνει ανοσοποιητικό τους σύστημα. Άλλες τροφές που περιέχουν σελήνιο σε αφομοιώσιμη μορφή είναι: μαγιά μπύρας, σκόρδο, ξηροί καρποί, αλεύρι ολικής ( σκληρό και φρεσκοαλεσμένο ), δημητριακά, βραζιλιάνικα φιστίκια.

Όχι μαγιά μπύρας στους καρκινοπαθείς. Έρευνες δείχνουν ότι πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα.

Τα πιο ισχυρά αντικαρκινικά είναι: Αθάνατος, Λιόφυλλα, Σκόρδο, Μαϊντανός, Τομάτα, Φύτρα, Μπρόκολο, Βατόμουρα, Καρότο, Κάρδαμο, Καυτερή πιπεριά, Κόκκινες γλυκές πιπεριές, Ραπανάκια, Σιταρόχορτο, Ρόδι, Κομπάκι αγριοτριανταφυλλιάς.

της Άννας Κανέλλου