ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

" ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ "

Κοινός στόχος κάθε ανθρώπου, κάθε οργάνωσης, κάθε φυλής, κάθε έθνους όλων των εθνών θα πρέπει να είναι:

1) Η σωτηρία του πλανήτη Γη, της κοινής πατρίδας από τη μόλυνση και την οικολογική καταστροφή που προκαλούν οι άπειρες περιττοβλαβερές ανάγκες μας.

Πρώτα η σωτηρία της ζωής και μετά όλα τα άλλα. Γιατί άνευ ζωής είναι άνευ αξίας και κάθε άλλη επιδίωξή μας.

2) Η διακοπή των πολέμων, των πολεμικών εξοπλισμών και των πολεμικών δοκιμών που προκαλούν τη μόλυνση κατά ένα μεγάλο ποσοστό και τη φρίκη της αλληλοεξόντωσης, της πείνας και της δυστυχίας.

Τα χρήματα που διατίθενται για τον πόλεμο να διατεθούν για την εξάλειψη της πείνας, της αρρώστιας, της ανελευθερίας και του αναλφαβητισμού, που αποτελούν τις μεγαλύτερες αρρώστιες της εποχής μας ,πραγματική ντροπή για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Όλοι οι άνθρωποι να έχουμε μια κοινή πατρίδα τον πλανήτη Γη, τον οποίο πλανήτη Γη πρέπει να κυβερνούν οι έντιμοι και οι ικανοί ανεξαρτήτως φυλής και εθνικότητας.

Για όλους τους ανθρώπους πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι δίκαιοι νόμοι οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ισονομία, την υγεία και την ευημερία όλων των πολιτών.

Να μη κρίνουμε τους ανθρώπους από το χρώμα του δέρματός τους, τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία που ανήκουν, αλλά να τους κρίνουμε από την αρετή και την έμπρακτη αγάπη που έχουν προς τους άλλους.

Αξίζουμε όσο η προσφορά μας προς τους άλλους ανθρώπους.

Τις διαφορές που προκύπτουν να μη τις λύνουμε με τη βία και να σκοτώνει και να καταδυναστεύει ο ισχυρός τον αδύνατο, αλλά ειρηνικά ,με τη διαιτησία μέσω του Ο.Η.Ε και των άλλων διεθνών Οργανισμών.

Να υπάρχει μόνο ένας στρατός του Ο.Η.Ε, ο οποίος θα σταματάει τους τοπικούς πολέμους και θα επιβάλλει παντού και πάντοτε το δίκαιο που θα έχει αποφασίσει η διαιτησία.

Ένας Θεός υπάρχει για όλους τους ανθρώπους, ο ίδιος Θεός ο οποίος μας έχει πλάσει κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή Του.

Δηλαδή με τις ίδιες θεϊκές ιδιότητες της λογικής και της ελευθερίας.

Ο θεός δεν μας έπλασε δούλους του αλλά συνεταίρους και συμμέτοχους της θείας δημιουργίας Του.

Ζούμε δυστυχισμένα γιατί έχουμε απομακρυνθεί από τη θεία φύση μας ηθική και υλική.

Η επιστροφή στη θεία Φύση μας υλική και ηθική θα μας λυτρώσει από το καθημερινό μαρτύριο και θα μας οδηγήσει στη Ζωή και την ευτυχία..

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ
Εμπνευσμένος από τον όρκο του Μ. Αλεξάνδρου