ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

θέλετε υγεία, ειρήνη, χαρά; Να ο τρόπος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ σύμφωνα με τον ορισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.) δεν είναι η απουσία αρρώστιας, αλλά η πλήρη ψυχική και σωματική ευεξία.
Η υγεία είναι ένα φυσικό δικαίωμα, δεν αγοράζεται με λόγια..., ευχές..., χάπια...! κατακτιέται με τη σωστή-φυσική ικανοποίηση των αναγκών της Ζωής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ
Αρρώσπα είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού, στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, να σταματήσουμε να παραβιάζουμε τη φύση και να σωθούμε.
Μια προειδοποίηση της φύσης για να σταματήσουμε το λανθασμένο ανθυγιεινό Τρόπο Ζωής.
Κατά κανόνα μία είναι η αιτία της αρρώστιας η τοξίνωση που προκαλεί η ανθυγιεινή ζωή και μία η θεραπεία, η αποτοξίνωση με τη νηστεία και την υγιεινή ζωή.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ
Ειδικοί ερευνητές-επιστήμονες έκαναν ένα πείραμα. Πήραν έναν κολοβάκιλο αβλαβή μικροοργανισμό, που υπάρχει στο παχύ έντερο κάθε ανθρώπου και τον διετήρησαν σ’ ένα υγρό, που άρχισε να το κάνει βαθμιαίως πιο τοξικό και πιο δηλητηριώδες.
Κατάπληκτοι παρετήρησαν κάτι, που θα μπορούσαμε να το πούμε μεταστοιχείωση. Το αβλαβές αυτό μικρόβιο (κολλοβάκιλο) μετεβλήθει σε μικρόβιο της πνευμονίας, του τύφου, της διφθερίτιδος κλπ.
Κατόπιν έκαναν το ίδιο πείραμα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αρχισαν να κάνουν το υγρό βαθμιαίως ολιγότερο τοξικό, ολιγότερο δηλητηριώδες και πάλι κατάπληκτοι παρετήρησαν την ίδια βαθμιαία αλλαγή. Από μικρόβιο της διφθερίτιδας, μετεβλήθει σε μικρόβιο του τύφου και από μικρόβιο του τύφου, σε μικρόβιο της πνευμονίας, για να καταλήξει κα πάλι στην αρχική του μορφή, του αβλαβούς κολοβάκιλου.
Το πείραμα αυτό εδημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Ιατρική Εφημερίδα «JOURNAL OF FRANK LEEN INSTITUTE» και αποδεικνύει, ότι οι κίνδυνοι για την υγεία δεν προέρχονται από τα ίδια τα μικρόβια, αλλά από το έδαφος, που φιλοξενεί τα μικρόβια. Δηλαδή από τις τοξίνες και τα δηλητήρια που υπάρχουν στο αίμα και τα υγρά των ιστών του σώματος.
Επομένως, η επιλογή της υγείας ή της αρρώστιας, είναι δική μας προσωπική υπόθεση και εξαρτάται απ’ την ποιότητα του αίματός μας, δηλαδή απ’ τη διατροφή κα την εν γένει διαβίωσή μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
0 καθηγητής της Ιατρικής του Χάρβαντ Δρ. Otiber Holmes γράφει:
«Οπδήποτε βλάπτει ένα υγιή άνθρωπο, βλάπτει και έναν άρρωστο. Αν τα φάρμακα τα αδειάζαμε στη θάλασσα θα ήταν σωτήριο για τους ανθρώπους και πολύ οδυνηρό για τα ψάρια».
0 διάσημος γιατρός σερ Ουίλλιαμ είπε: Όι άρρωστοι πρέπει να αναρρώσουν 2 φορές. Μιά φορά από τα φάρμακα και μιά δεύτερη απ' τις αρρώστιες.
Αυτά πρός γνώση και συμμόρφωση με τους φυσικούς και ηθικούς νόμους της ζωής, για να μην έχουμε ανάγκη ούτε απ' τα φάρμακα, ούτε από τα νοσοκομεία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
Αποτοξίνωση κάνουμε όταν νηστεύουμε (ζούμε μόνο με νερό) ή τρεφόμαστε μόνο με φρούτα ή χυμούς από φρούτα και λαχανικά.
Η αποτοξίνωση γίνεται για προληπτικούς και θεραπευτικούς λόγους.
Στην λειτουργία του οργανισμού μας ισχύει ο εξής θεμελιώδης νόμος:
Όταν ο οργανισμός μας δεν ασχολείται με την πέψη και την αφομοίωση των τροφών, καταπιάνεται με την κάθαρση του οργανισμού και την θεραπεία των ασθενειών.
Κανένα ζώο όταν είναι άρρωστο δεν τρώει. Ο Ιπποκράτης είπε: "Οσο περισσότερο τρέφετε έναν άρρωστο, τόσο περισσότερο κακό του κάνετε."
Ενας άλλος διαπρεπής ερευνητής της υγείας ο Δρ Άλφρεντ Μπρόουχλε γράφει:
Με την αποτοξίνωση όλα τα εξασθενημένα και άρρωστα όργανα του σώματος όπως η καρδιά, τα νεφρά, το συκώτι, οι πνεύμονες, το στομάχι κλπ. θεραπεύονται και γίνονται τόσο γερά σαν να μην είχαν προσβληθεί ποτέ.
Η αποτοξίνωση αντιστοιχεί με μιά εσωτερική εγχείρηση χωρίς νυστέρι και χωρίς ιατρικά λάθη.
Επιβάλλεται να κάνουμε αποτοξίνωση για 10-20 ημέρες, 1-2 φορές το χρόνο.
Την υγεία υπηρετούν και οι θρησκευτικές νηστείες και όχι για να κάνουμε κάποια χάρη στο θεό για ορισμένες μέρες και μετά να φάμε, ότι δεν φάγαμε κατά την περίοδο της νηστείας!!

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Ποιές είναι και πώς πρέπει να ικανοποιούνται;
Οι φυσικές ωφέλιμες ανάγκες είναι ελάχιστες, μετρώνται στα δάχτυλα. Καθαρός αέρας, νερό, τροφή, ήλιος, ύπνος, σωματική άσκηση, αγάπη, σεξ, χαρά

Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Πρόκειται για τον αέρα.
Ο καθαρός αέρας και η σωστή πλήρης αναπνοή, αποτελούν τη βάση της υγείας. Ο άνθρωπος αναπνέει οξυγόνο και εκπνέει διοξίδιο του άνθρακα (δηλητήριο). Ας έχουμε λοιπόν ανοιχτά τα παράθυρα,
για ν’ ανανεώνεται ο αέρας των χώρων που ζούμε. Και μεις οι ίδιοι μολύνουμε με το διοξίδιο του άνθρακα (δηλητήριο) που εκπνέουμε.
Ας φύγουμε το συντομότερο μακρυά από τα κέντρα των πόλεων, από τις επίγειες τεχνητές κολάσεις, κι ας πάμε να ζήσουμε στην ύπαιθρο, που έχει ερημώσει. Κοντά στη φύση και στο θεό.
Να μην καπνίζουμε, το τσιγάρο σκοτώνει στην Ελλάδα, μαρτυρικά (καρκίνος, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά) κάθε χρόνο 30.000 άτομα!
Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια 5 λέξεων: ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ
Αν δεν μπορείτε να το κόψετε απότομα, κόψτε το προοδευτικά για 12 ώρες, εν συνεχεία 24, 36 ώρες και έχετε τελειώσει μια για πάντα με τη φοβερή ανθρωποκτόνο αυτή συνήθεια. Χρησιμοποιείστε και το φιλότιμό σας και την ευθύνη σας απέναντι στα παιδιά σας.

Μέτρα διευκόλυνσης αναπνοής.
Η σωστή αναπνοή γίνεται απ’ τη μύτη. Αν κατά τη διάρκεια του ύπνου, αναπνέεται απ’ το στόμα, κλείστε το στόμα σας με λίγο λευκοπλάστ.
Πρωί και βράδυ καθαρίστε τη μύτη σας με νερόαλατολεμόνερο και κάντε αναρροφήσεις ή σταγόνες με σταγονόμετρο. Μ’ ένα κουτάλι αφαιρέστε το λευκό επίχρισμα (τις τοξίνες) απ’ τη γλώσσα σας.
Προσοχή στη στάση του σώματός μας. Ισια το κορμί, πίσω οι ώμοι, μπροστά το στήθος. Ιδιαίτερα όταν περπατάμε, όταν καθόμαστε στο τραπέζι να εργαστούμε, να φάμε, να διαβάσουμε κλπ.
Να κοιμόμαστε σε επίπεδη επιφάνεια. Πετάξτε χαλασμένους σουμιέδες, στρώματα κλπ.

ΝΕΡΟ: ΘΕΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ
Ο Καθηγητής της Ιατρικής Γερ. Αλεβιζάτος στο βιβλίο του «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» γράψει:
Ο ανθρώπινος οργανισμός για ν’ αντιμετωπίσει τις καθημερινές ανάγκες της ζωής, έχει ανάγκη, κατά μέσον όρο δυόμισι κιλά νερό περίπου την ημέρα. Απ’ τις τροφές που τρώμε, παίρνουμε 600-800 γραμμ. περίπου νερό. Το υπόλοιπο 1700- 1900 γραμμ. (8-10 ποτήρια, 1 ποτήρι=200 γραμμ.), πρέπει να το πίνουμε αυτούσιο που μπορεί να είναι χυμοί φρούτων, λαχανικών, τσάι από βότανα κλπ.
Αν δεν πίνουμε την αναγκαία ποσότητα νερού θα μας λείπει αίμα, γαστρικά υγρά, σάλιο, υδρώτας, ούρα κλπ., θα καταστρέψουμε τα νεφρά μας, το συκώτι μας, την καρδιά μας, την όραση μας, θα έχουμε δυσκοιλιότητα, νεύρα, άγχος...! Και όλα αυτά για φανταστείτε απ’ την έλλειψη νερού... τη στιγμή, μάλιστα, που η βρύση βρίσκεται δίπλα μας!!!
Στο νερό που πίνετε προσθέστε λεμόνι, βελτιώνει και απολυμαίνει, ιδίως το ακατάλληλο νερό των πόλεων.
Το νερό μπορούμε να το πίνουμε 2-3 ποτήρια το πρωί που σηκωνόμαστε λίγο-λίγο, κατά προτίμηση ζεστό. Ποτίζει, ξεπλαίνει τον οργανισμό και μας βοηθάει να
ενεργηθούμε και 1-2 ποτήρια, μισή ώρα προ των γευμάτων.
Επίσης αν τρώμε άφθονα φρούτα και πίνουμε χυμούς φρούτων και λαχανικών (καρότα, λάχανο, κλπ.) καλύπτουμε την αναγκαία ποσότητα νερού.
Χάριν της υγείας σας, τέρμα στους καφέδες, οινοπνευματώδη ποτά και όλα τ’ άλλα κονσερβοποιημένα ανθυγιεινά δηλητήρια τα επονομαζόμενα «αναψυκτικά»

ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΩΗ.
Ο Ιπποκράτης πατέρας της Ιατρικής είπε για τη διατροφή:
«Ιατρική δεν είναι τίποτε άλλο, παρά αλλαγή της ανθυγιεινής διατροφής, που προκαλεί αρρώστιες, πόνους, βάσανα, θανάτους».!!
Αυτά για την εποχή εκείνη, φανταστείτε τι θα έλεγε αν ζούσε ο Ιπποκράτης σήμερα και έβλεπε τον τρόπο διατροφής μας.
Ο Αλέξης Καρέλ, γιατρός φυσιολόγος, βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, γράφει:
Απ’ το είδος των τροφών που τρώμε, εξαρτάται η σωματική μας και η ψυχική μας υγεία, ο χαρακτήρας μας και το πεπρωμένό μας.
Ποιές είναι οι φυσικές και ωφέλιμες τροφές;
Τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής. Οι βολβοί των λαχανικών (πατάτες, παντζάρια, καρότα, κλπ.)
Τα όσπρια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, τα φύτρα, μικρή ποσότητα αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων, όταν προέρχονται από υγιή ζώα.
Ποιές είναι οι αφύσικες βλαβερές τροφές;
Το κρέας, τα ψάρια, τ’ αλλαντικά, η άσπρη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι και όλα τα προϊόντά τους, το αλάτι, όλες οι βιομηχανοποιημένες και κονσερβοποιημένες τροφές, γιατί έχουν προστεθεί συντηρητικές (βελτιωτικές), βλαβερές χημικές ουσίες.
Οι φυτικές πρωτεΐνες αρκούν
Οι ωφέλιμες τροφές καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα κλπ. Τη διαβεβαίωση αυτή μας δίνουν οι παρακάτω διεθνείς Οργανισμοί Υγείας και διάφοροι άλλοι ερευνητές.
* Η παγκόσμια οργάνωση υγείας (τεύχος 301 του περιοδικού τους).
* Το ανώτατο Βρετανικό συμβούλιο υγείας (τεύχος 297 του περιοδικού τους).
* Η έδρα χημείας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, σε μελέτη στις 19.2.78.
* Ο Δρ Τέϋλορ, καθηγητής της χημείας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, σας Η.Π.Α. γράφει:
Η φυτική πρωτεΐνη περιέχει τα ίδια αμινοξέα με τη ζωική πρωτεΐνη.
Τα αμινοξέα του κρέατος, των αυγών, του γάλατος, του τυριού κλπ., προέρχονται από τη φυτική τροφή που έφαγαν τα ζώα.
Την ίδια ικανότητα σχηματισμού πρωτεϊνών και αμινοξέων, έχει και ο οργανισμός του ανθρώπου και μάλιστα με πιό εύκολο τρόπο, γιατί τρέφεται με φρούτα, καρπούς και άλλες τροφές, που δεν έχουν στη διάθεσή τους τα ζώα.
* Οι καθηγητές της βιοχημείας Kroz του Πανεπιστημίου του Sheffield και Letman του Πανεπιστημίου του Harvard. Κατόπιν μακροχρονίων ερευνών, κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: «Ουδεμία διαφορά θρεπτικότητας υπάρχει μεταξύ των ζωικών και των φυτικών τροφών».
Για την εργασία τους αυτή ετιμήισαν με το βραβείο Νόμπελ, οι δε μελέτες τους υπεβλήθησαν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά δεν πήραν τη δημοσιότητα που έπρεπε να πάρουν.
Ο ερευνητής διαιτολόγος Δ. Ελευθεριάδης, στο βιβλίο του «ΕΠΙΜΑΧΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», αναφερόμενος σε διάφορες μελέτες διασήμων ερευνητών,-καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:
— Η επάρκεια ή η ανεπάρκεια της διατροφής, δεν εξαρτάται απ’ το να τρώμε κρέας ή ψάρι.
— Αν πάρουμε τις αναγκαίες θερμίδες, θα πάρουμε ταυτόχρονα και τις αναγκαίες πρωτεΐνες.
Και ενώ αυτή είναι η αλήθεια, εξακολουθούν να διαδίδονται και να διδάσκονται διάφορες άλλες λανθασμένες απόψεις.
Η πραγματικότητα βέβαια τις διαψεύδει, διότι χιλιάδες άνθρωποι ζούνε και τρέφονται και είναι πιο υγιείς χωρίς ζωικές πρωτεΐνες.
Ακόμη ο γορίλας το πιο δυνατό ζώο, ο βασιλιάς της ζούγκλας, που μοιάζει πολύ με τον άνθρωπο, τρέφεται με ινδικές καρύδες, φρούτα και χορταρικά.

ΑΝΘΡΩΠΕ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΚΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;
Το κρέας είναι αφύσικη, ακατάλληλη τροφή, για τους εξής λόγους:
1) Για λόγους υγείας.
Το Ινστιτούτο υγιεινής του Μιλάνου, ύστερα από έρευνες που έκανε, διεπί- στωσε ότι στη Βόρειο Ιταλία ένα στα τρία αγόρια είχε γίνει θηλυπρεπές εξ’ αιτίας των ορμονών, που χρησιμοποιούνται στα μοσχάρια, για την αύξηση του βάρους των.
0 καθηγητής της Ιατρικής Γρ. Ποντί- φιξ, στο Α' Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Συμπόσιο δήλωσε: «Από διεθνείς ιατρικές έρευνες αποδεικνύετα, όπ η καταχώρηση ζωικών πρωτεϊνών κρέατος και του ζωικού λίπους, εκτός από τις διάφορες άλλες παθήσεις (αγγαοπάθεια, καρδιοπά- θειες, πίεση, πάχος κλπ.) οδηγεί και στον καρκίνο».
Και άλλες Ιατρικές Ερευνες πιστοποιούν καθημερινά, όπ η αύξηση στη κατανάλωση του κρέατος συμβαδίζει με την αύξηση του καρκίνου.
Ο γιατρός Τηλεμ. Ευθυμιάδης, θεωρεί την κρεοφαγία μιά από πς κυριότερες αιτίες όλων των ασθενειών.
Ο διάσημος διαιτολόγος Δρ Αλισον διακηρύττει:
Αν οι άνθρωποι δεν έτρωγαν κρέας πολύ, λίγη δουλειά θα είχαμε εμείς οι γιατροί
Παρ’ όλα αυτά ο κόσμος συνεχίζει να τρώει τα κρέατα, γεμάτα με πς ορμόνες και πς αρρώστιες. Γιατί;
Γιατί υπάρχει πλημμελής λανθασμένη πληροφόρηση.
2) Για λόγους ηθικής.
Η κρεοφαγία είναι ασυμβίβαστη με την ηθική φύση του ανθρώπου. Ο Όμηρος παρομοιάζει τους κρεοφάγους με τους κύκλωπες, ανθρώπινα τέρατα, τους δε φυτοφάγους, με τους λωτοφάγους πολύ ήρεμους και καλόκαρδους ανθρώπους.
Ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Νεύτωνας, ο Εντιον, ο Γκάνπ, ο Ταλστόϊ και πολλοί άλλοι άνθρωποι, θεμελιωτές του αληθινού πνευματικού πολιπσμού δεν έτρωγαν κρέας.
Ο Πλούταρχος (μέγας ιστορικός και φιλόσοφος) μεταξύ των άλλων γράφει:
Με ρωτάτε γιατί ο Πυθαγόρας δεν έτρωγε σάρκες ζώων και εγώ σας ρωτώ: πώς μπορείτε να σφάζετε, να γδέρνετε, να κομματιάζετε, να τρώτε ένα ήμερο ανυπεράσπιστο ζώο, που λίγο πριν περπατούσε, βέλαζε, έπαιζε, έβλεπε;
Οι πάνθηρες και τα λιοντάρια τ’ άγρια θηρία, όπως τα λέτε, ακολουθούν από ανάγκη το ένστικτό τους για να ζήσουν. Εσείς όμως εφ' όσον η Γη σας δίνει ένα πλήθος άλλες τροφές για να τραφείτε, γιατί γίνεστε φονιάδες;
Τα ζώα που τρώτε δεν είναι εκείνα που τρώνε τα ήμερα ζώα. Αυτά τα σαρκοβόρα ζώα δεν τα τρώτε τα μιμείσθε!!
Ω! αφύσικε δολοφόνε, αν επιμένεις να υποστηρίζεις πως η φύση σ' έπλασε να τρως όμοια ευαίσθητα και ζωντανά πλάσματα σαν εσένα, τότε σκότωσε μόνος σου αυτά τα ζώα. Πνίγετα με τα χέρια σου, ξέσχισέ τα χωρίς μαχαίρια με τα νύχια σου, όπως κάνουν τα λιοντάρια και οι τίγρεις. Φάε τ’ αρνάκι ζωντανό, ρούφηξε μαζί με το αίμα του και τη ψυχή του.
Ανθρωπε ευσπλαχνικέ, ανατριχιάζεις μ' όλα αυτά. Η ζωντανή σάρκα του ζώου σου φέρνει αποστροφή, τα σπλάχνα σου δεν την ανέχονται γι’ αυτό φροντίζεις με τη μαγειρική και πς σάλτσες να της αλλάξεις μορφή και να γευθείς με απόλαυση αυτή την αφύσικη τροφή.
Αν λοιπόν άνθρωπέ μου η ψυχή σου και το σώμα σου μπορούν να δεχτούν ωμές ζωντανές πς σάρκες των ζώων σαν τροφή, τότε είσαι ένα πραγμαπκό θηρίο και μπορείς ελεύθερα να τρως αυτή τη τροφή.
Αν όχι, γιατί εξακολουθείς αυτή τη μακάβρια συνήθεια; Τα συγκλονισπκά αυτά αποσπάσματα από το λόγο του Πλούταρχου, πιστεύουμε ότι είναι αρκετά για κάθε έμψυχο, ευαίσθητο άνθρωπο να σταματήσει αμέσως τη σαρκοφαγία.
Και όταν ένας άνθρωπος σέβεται τη ζωή ενός ζώου, κατά κανόνα είναι βέβαιο όπ θα σεβαστεί και τη ζωή ενός ανθρώπου.
3) Για λόγους οικονομίας.
Η φυτοφαγία ρίχνει 10 φορές κάτω το κόστος της διατροφής. Υπολογίστε πόσο στοιχίζουν 1 κιλό φασόλια και πόσο στοιχίζει 1 κιλό κρέας και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.
Και μια σημαντική πληροφορία: η πείνα μπορεί να εξαλειφθεί απ’ όλο τον κόσμο, αρκεί το 20% των τροφών (στάρι, καλαμπόκι, σόγια κλπ.), που δίνονται στα ζώα, διατεθούν κατ’ ευθείαν στον άνθρωπο.
Για να έχουμε λοιπόν υγεία και αυτοεκτίμηση ας αντικαταστήσουμε:
Το κρέας με τη σόγια και τ' άλλα όσπρια. Το κοτόπουλο με το πολτοποιημένο στάρι. Το ψάρι με τις φακές, τ’ αλλαντικά με τα μανιτάρια και τις αρρώστιες και το μαρτυρικό θάνατο με την υγεία και τη ζωή.

ΚΑΘΑΡΣΗ: Η ΣΩΤΗΡΙΑ
Αμεση σχέση με τη διατροφή έχει και η δυσκοιλιότητα. Ο Ιπποκράτης είχε πει όσες φορές τρώμε, άλλες τόσες πρέπει να ενεργούμεθα
Όταν δεν ενεργούμεθα κανονικά υποφέρουμε από μια τρομερή αρρώσπα τη δυσκοιλιότητα, η οποία ονομάζεται και «μητέρα» των ασθενειών, γιατί γεννά πολλές άλλες σοβαρές αρρώστιες, όπως: αϋπνίες, πονοκεφάλους, σπυριά, εκζέματα, δυσπεψία, δύσπνοια, νεύρα, άγχος, κλπ.
Ιατρικές έρευνες αποδεικνύουν, ότι στους 10 καρκινοπαθείς, οι 8 είναι δυσκοίλια
ΑΙΤΙΕΣ:
— Ελλειψη του απαραίτητου νερού.
Ανθυγιεινή διατροφή. Τροφές χωρίς ίνες, όπως κρέας, προϊόντα άσπρου αλεύρου, άσπρης ζάχαρης, κονσέρβες κλπ.
— Ελλειψη σωματικής άσκησης, κίνησης κλπ.
— Αρνητικότητα, φόβος, άγχος, στενοχώρια, εμποδίζουν τις περισταλτικές κινήσεις των εντέρων.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ επιτυγχάνεται με την απομάκρυνση των αιτιών δηλαδή:
Αφθονο νερό, φυσική διατροφή με πολλές ίνες, πιτυρούχο ψωμί, όσπρια, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά κλπ.
Βάδισμα, τρέξιμο, σωμαπκή άσκηση, σπορ κλπ. θετική αντιμετώπιση της ζωής ψυχική ευφορία, χαλάρωση, χαρά..

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Όταν δεν μπορούμε να ενεργηθούμε κανονικά, ένα τεχνητό μέσον για να απομακρύνει τα ημερήσια υπολείμματα των χονεμένων τροφών και τις άλλες σάπιες τροφές, που έχουν εναποθετηθεί από χρόνια στα τοιχώματα του εντέρου, είναι ο υποκλυσμός.
Ο υποκλυσμός διαλύει και απομακρύνει την εστία μόλυνσης-δηλητηρίασης, όλου του οργανισμού. Σώζει ζωές, προσφέρει υγεία
Γίνεται με την ειδική συσκευή απ’ τα φαρμακεία. Μπορεί επίσης να γίνει και μ’ ένα άλλο, πιο πρακτικό τρόπο, με τη μπαταρία στο λουτρό που κάνουμε μπάνιο. Ξεβιδώνουμε το εξάρτημα που μοιάζει σαν τηλέφωνο και σκορπάει το νερό στο σώμα μας, κι αμέσως έχουμε στα χέρια μας ένα λάστιχο, το οποίο αποτελεί μια καταπληκτική συσκευή υποκλυσμού. Καθόμαστε στη λεκάνη, ρυθμίζουμε στο ελαφρώς χλιαρό νερό και κάνουμε υποκλυσμό. Το λάστιχο δεν χρειάζεται, δεν πρέπει να εισχωρήσει στο έντερο, απλή επαφή και λόγω της πίεσης που έχει το δύκτιο ύδρευσης, το νερό προχωράει στο εσωτερικό των εντέρων.
ΠΡΟΣΟΧΗ στη ποσότητα του νερού, όσο αντέχει ο οργανισμός μας στη θερμότητα του νερού κλπ.
Η εσωτερική κάθαρση ανασταίνει μισοπεθαμένους και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και αποκατάσταση της σωματικής, αλλά και της ψυχικής υγείας. Τα σωτήρια ευεργετικά αποτελέσματα του υποκλυσμού, γίνονται αμέσως αισθητά. Αλλάζεις αμέσως διάθεση,
το πρόσωπο ροδίζει, τα μάτια λάμπουν κα όταν μιλάει η πράξη τα λόγια κα οι επιφυλάξεις περιττεύουν.
Αν δεν ενεργούμεθα, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε υποκλυσμό πρωί- βράδυ, δεν δημιουργεί εθισμό. Επίσης το νερό δεν βλάπτει τη χλωρίδα του εντέρου, την αναζωογονεί.
Τη χλωρίδα του εντέρου την καταστρέφουν οι σάπιες τροφές και τα μικρόβια που αναπτύσσονται εξ’ αιτίας της δυσκοιλιότητας.
Είναι αυτονόητο, ότι η χρήση του υποκλυσμού, είναι μια προσωρινή αναγκαστική λύση. Μόνιμη λύση, πρέπει ν' αποτελεί η φυσική λειτουργία των εντέρων, που εξασφαλίζει πάντα η αποτοξίνωση και η υγιεινή ζωή.

ΗΛΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΖΩΟΔΟΤΗΣ
Μια λαϊκή παροιμία λέει: «Όπου δεν μπαίνει ο ήλιος, μπαίνει ο γιατρός». Και να γιατί:
Η έλλειψη του ήλιου προκαλεί έλλειψη βιταμίνης D στον οργανισμό. Τη βιταμίνη D, τη δημιουργεί η συνεργασία της ηλιακής ακτινοβολίας, με μερικές ουσίες (κυρίως την εργοστερόλη), που είναι κάτω απ' το δέρμα μας. Ελλειψη βιταμίνης D, σημαίνει αδυναμία του οργανισμού ν' αφομοιώσει ασβέστιο και φώσφορο κα έλλειψη αυτών των στοιχείων προκαλεί μυϊκή ατονία, νευρική κα ψυχική κατάπτωση, μείωση της αντίστασης του οργανισμού στις ασθένειες, οστεοπόρωση, ραχίτιδα, φυματίωση κα άλλες σοβαρές αρρώστιες.
Κα όλα αυτά, για φανταστείτε, απ’ την έλλειψη του ήλιου που λούζει τα πάντα, εκτός απ’ τον ταλαίπωρο άνθρωπο!! Μη χάνετε λοιπόν ευκαρία όλο το χρόνο να κάνετε ηλιοθεραπεία, εκτός φυσικά από τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού (11 π.μ. - 3 μ.μ. περίπου). Τις ώρες αυτές α ερυθρές, κάθετες ακτίνες του ήλιου βλάπτουν, δεν ωφελούν.
Η ηλιοθεραπεία δεν ωφελεί μόνο το σώμα, αλλά κα την ψυχή γιατί είνα ενέργεια, είνα η αγάπη του θεού.
Ας ανοίξουμε λαπόν τα παράθυρά μας, τις καρδιές μας να μπει ο ήλιος ο μέγας Ζωοδότης.

ΥΠΝΟΣ Ο ΤΡΥΦΕΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ
Ο θεός έχει κάνει τη μέρα να εργαζόμαστε, να ζούμε, να χαρόμαστε κα τη νύχτα να κοιμόμαστε. (Τη νύχτα που ησυχάζουμε, ο οργανισμός μας δεν κάθετα, εργάζετα, επισκευάζει τις φθορές του σώματος, γι’ αυτό κα ο ύπνος αποκαλείται «τρυφερός αποΚατα- στάτης». Μ’ αυτόν τον φυσικό νόμο είμαστε πλασμένοι. Κόντρα στους φυσικούς νόμους σημαίνει: κόντρα στην υγεία και τη ζωή.
Μια ώρα ύπνος προ των 12 (τα μετάνυχτα) ισοδύναμε! με 2 ώρες ύπνο μετά τις 12.
Το πρωί μεταξύ 5 και 6, η φύση διαθέτει μεγάλη βιολογική ενέργεια. Την ώρα αυτή πρέπει να μαστέ ξύπνια για να γεμίζουμε τις μπαταρίες του οργανισμού μας ενέργεια και να είμίαστε σε καλή φόρμα όλη μέρα. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στις συνήθειές μας. Αντί να βγούμε για «διασκέδαση» σπς 10 το βράδυ και να γυρίσαμε στη 1 κα να ’μαστέ την επομένη άρρωστα, ας βγούμε το απόγευμα 6-10.
Αν θέλουμε, λαπόν, υγεία, πρόοδο, ευημερία και χαρά, ας κοιμόμαστε νωρίς κα ας σηκωνόμαστε νωρίς.
Κα κάτι ακόμη για τη βιολογική ενέργεια. Για να ’μαστέ καλοί αγωγοί της βιολογικής ενέργειας, πρέπει να φοράμε φαρδιά ρούχα από βαμβάκι, παπούτσια από δέρμα, ξύλο, σχανί, κλπ. κα προτιμότερο, όταν μπορούμε, να είμαστε ξυπόλυτοι για να έχουμε άμεση επαφή-επικοι- νωνία με τη μάνα Γη, την παγκόσμια μητέρα.

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΥΓΙΕΣ
Ο Ιπποκράτης είπε: ο άνθρωπος δεν είνα δυνατόν να έχει υγεία, όταν τρώει κα δεν κινείται, δεν ασκείται.
Για νάχουμε λαπόν υγεία, ας βάλουμε τη γυμναστική στο καθημερινό μας πρόγραμμα
Τα Σαββατοκύριακα βγείτε στη φύση κάντε ορειβασία, περπατείστε, παίξτε βόλεϋ, μπάσκετ, τέννις κλπ. αν δεν μπορείτε να φύγετε μακρυά απ’ την Αθήνα, ελάτε στην Παλλήνη, στο Κέντρο Φυσικής Ζωής και Υγείας και πάρτε μέρος στο πρόγραμμα ψυχικής και σωματικής αγωγής.

ΑΓΑΠΗ, ΕΡΩΤΑΣ, ΣΕΞ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Η σεξουαλική πράξη, προσφέρει ευτυχία, σ’ ανεβάζει στον ουρανό, όταν υπάρχει στο ζευγάρι αγάπη και η αγάπη δημιουργείται, όταν ταιριάζουν δύο άτομα μεταξύ τους, όταν υπάρχει ταυτότητα αντιλήψεων, σκοπών, ιδανικών, ευγενική συμπεριφορά, καλή και εύθυμη καρδιά.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για ευτυχισμένη συμβίωση:
— Για να είμαστε ευτυχισμένοι, ζευγαρωμένοι πρέπει πρώτα να είμαστε ευτυχισμένοι σαν άτομα.
— Αν έχουμε προβλήματα, δεν τάχουμε βρεί με τον Εαυτό μας, είναι φυσικό να έχουμε προβλήματα και με τον σύντροφό μας.
— Την αποτυχία μας στη σωστή, όμορφη συμβίωση, ας μην την αποδίδουμε μόνο στον ή στην σύντροφό μας. Ας κοιτάξουμε και λίγο μέσα μας να βρούμε τα δικά μας τα λάθη και να τα διορθώσουμε.
Για να βρούμε τον κατάλληλο, τον ταιριαστό σύντροφο, πρέπει να μάθουμε να περιμένουμε, πρέπει να γίνουμε κύριοι του σεξουαλικού ενστίκτου.
Είναι επιστημονικά βεβαιωμένο, ότι η σεξουαλική ενέργεια, είναι μια μεγάλη δύναμη, όταν ο οργανισμός μας δεν τη χρησιμοποιεί στο σεξ για τη γεννετήσια λειτουργία, αλλά τη χρησιμοποιεί για την τόνωση του νευρικού συστήματος, του εγκεφάλου και των συναισθηματικών λειτουργιών.
Δηλαδή ο οργανισμός μας έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τη γεννετική δύναμη σε αναγεννητίκή.
Στο παρά πάνω συμπέρασμα, έχουν καταλήξει η Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής, η Αμερικανική Εταιρία καταπολέμησης αφροδισίων νοσημάτων και άλλοι διαπρεπείς επιστήμονες. Η Ιατρική Σχολή της Ν. Υόρκης σε κοινή συνεδρίαση με τους διευθυντές των αφροδισίων νοσημάτων, έκαναν την εξής διακήρυξη.
«Επειδή βλέπουμε καθημερινά σ’ όλη τους την έκταση, τα βάσανα και πς αθλιότητες που προκαλούν οι αφροδίσιες αρρώστιες, διακηρύσσουμε ομόφωνα και συνειδητά, ότι η εγκράτεια και για τα δύο φύλα σ’ οποιαδήποτε ηλικία,είναι σύμφωνη με τις άριστες συνθήκες της σωματικής, ψυχικής και διανοητικής
υγείας».
Ακόμη διάφορες φιλοσοφικές σχολές διδάσκουν, ότι μπορεί να έχουμε σεξουαλική σχέση, σεξουαλική ικανοποίηση, χωρίς οργασμό. Ο μη οργασμός παρατείνει το χρόνο της ψυχοσωματικής ένωσης και δημιουργεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στο ζευγάρι.
Αντίθετα οι τακτικοί οργασμοί και η σπατάλη του σπέρματος, βλάπτουν το νευρικό σύστημα και όλον τον οργανισμό του ανθρώπου.
Μπορεί όμως να γίνουν όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε μάθει, έχουμε συνηθίσει τ’ αντίθετα; Όλα μπορούν να γίνουν και εξαρτώντα από τις γνώσεις, τις ιδέες και πς πληροφορίες που έχουμε στο μυαλό μας. Και η σημαντικότερη γνώση στο θέμα του σεξ, που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι: ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΥΛΑΒΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ.

Συζυγικές σχέσεις:
Σκοπός του γάμου και της συμβίωσης γενικότερα είναι 2 άτομα να περνούν καλύτερα μαζί απ' ότι περνούν μόνοι χωριστά. Κάθε σύντροφος πρέπει να σέβεται την προσωπικότητα και την ελευθερία του άλλου, όχι σχέσεις κατοχής και ιδιοκτησίας, που προκαλούν τη ζήλεια, το Φόβο, την ανασφάλεια και τη δυστυχία.
Ο καλός, ο σωστός σύντροφος δεν απαιτεί, δεν επιβάλλει απ’ τον άλλον να μην κοιτάει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, αντίθετα χαιρέτα με την ευτυχία του συντρόφου του, έστω κα αν δεν συμπίπτει με τη δίκιά του. Η απόλυτη ελευθερία οδηγεί στην απόλυτη οικιοθελή σκλαβιά κα επιτρέπει ν' ανθίσει το σπάνιο μαγικό λουλούδι που ονομάζετα ΑΓΑΠΗ-ΕΡΩΤΑΣ.
Αν είνα αδύνατος η αρμονική συμβίωση, είνα προτιμότερος ο χωρισμός.
Όσον αφορά τα παιδιά, όταν α γονείς είνα σωστοί δεν θα πάψουν να ενδιαφέροντα για τα παδιά τους κα όταν ζουν χωριστά.
Κάθε άτομο πρέπει να μπορεί να είνα οικονομικά ανεξάρτητο. Η οικονομική ανεξαρτησία οδηγεί και στην προσωπική ανεξαρτησία.
Η ηθική ολοκλήρωση τελικά μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα της συμβίωσης στο ζευγάρι κα σ’ όλη την κοινωνία. Κρίμα που δεν διδάσκετα στα σχολεία.!!

ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ
Η παότητα της ζωής μας είνα ανάλογη με τη παότητα του χαρακτήρος μας.
Για ν’ αλλάξει, για να καλυτερέψει η ζωή μας, πρέπει να καλυτερέψουμε το χαρακτήρα μας.
Η βελτίωση του χαρακτήρα μας μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της Αυτογνωσίας, της Αυτοδιόρθωσης κα της Αυτοεκτίμησης.
Η αγάπη σώζει, ελευθερώνει. Μπορούμε να γίνουμε κύρια της αγάπης με τη βοήθεια των εξής αληθειών;
«Κανένας δεν είνα με τη θέλησή του κακός», Σωκράτης.
«Πατέρα μου συγχώρεσέ τους δεν ξέρουν π κάνουν», Ιησούς Χριστός.
Να μη διαχωρίζουμε τους ανθρώπους σε καλούς κα κακούς, αλλά σε ανθρώπους που γνωρίζουν κα δεν γνωρίζουν κα όσοι γνωρίζουν πρέπει να βοηθήσουν κα τους άλλους να μάθουν.
Όταν λέμε αγάπη δεν εννοούμε ανοχή ή συμβιβασμός με το κακό, γιατί αυτό κάνει κακό και στο θύμα και στο θύτη, αλλά διαρκής προσπάθεια για την επικράτηση του καλού, υπό έναν βασικό όμως όρο, να μην έχουμε μίσος στην καρδιά, γιατί το μίσος και η περιφρόνηση βλάπτουν πρώτα εμάς τους ίδιους κα μετά τους άλλους.
Για να έχουμε υγεία, ειρήνη, χαρά πρέπει να έχουμε πάντα άψογη συμπεριφορά ιδιαίτερα σ’ αυτούς που δεν μας φέροντα σωστά.
Ας καθιερώσουμε λοιπόν στη ζωή μας την σωστή άποψη συμπεριφοράς, θα εκπλαγούμε από τα ευεργετικά - σωτήρια αποτελέσματά της.
Μια μόνο επανάσταση μπορεί να μας σώσει όλους, να γίνουμε κύρια του εαυτού μας, ν’ αποκτήσουμε αυτοκυριαρχία.
Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, αν οι πράξεις μας είνα σύμφωνες με τη λογική κα τη συνείδηση.
Πριν, λαπόν, ν’ αποφασίζουμε για οτιδήποτε, πρέπει να παίρνουμε την έγκριση της κοινής λογικής κα της συνείδησης κα μετά να ενεργούμε.
Ετσι μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα ζούμε παράλογα, π.χ. δεν θα καπνίζουμε, δεν θα τρώμε κρέας και άλλες αφύσικες κα βλαβερές τροφές, δεν θα συμπεριφερόμεθα απερίσκεπτα (δεν θα νευριάζουμε, δεν θα στενοχωριόμαστε, δεν θα έχουμε
άγχος), δεν θα βλάπτουμε τον εαυτόν μας κα τους άλλους κα θα οδηγηθούμε σε μια πραγματική χαρούμενη ευτυχισμένη ζωή.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Ο άνθρωπος δεν φτάνει να ζει ο ίδιος καλά, πρέπει να εργάζετα για να ζει κα ο διπλανός του, όλος ο κόσμος καλά. Η ευτυχία είνα αδιαίρετη. Μ’ αυτό το θεϊκό νόμο είμαστε πλασμένα. Σήμερα υπάρχει στην κοινωνία πόλεμος, μόλυνση, βία, φτώχεια, αρρώστια, δυστυχία κα πολλά προβλήματα.
Αν δεν εργαζόμαστε για την εξάλειψη αυτών των κακών, δεν εκπληρώνουμε έναν απ’ τους βασικούς σκοπούς της ύπαρξης μας κα δεν είνα δυνατόν να έχουμε, ήσυχη την συνείδηση μας, αυτοεκτίμηση, υγεία, ηρεμία, χαρά Εργά- ζομα για το καλό στην πράξη σημαίνει: διαθέτω προσωπική εργασία, συμμετέχω σε συλλόγους, κινήματα που έχουν σκοπό τον κοινωνικό μετασχημαπσμό. Βάζω το χέρι στην τσέπη κα διαθέτω χρήματα για την πραγματοποίηση ευγενικών επιδιώξεων, ιδανικών (τα χρήματα στην άλλη ζωή δεν έχουν αξία).
Ας σταματήσουμε λαπόν να μένουμε αδρανείς, αδιάφοροι, αναίσθητα μπροστά στον πόνο, στο μαρτυρικό θάνατο. Μόνο με την ενεργό συμμετοχή μας στην προσπάθεια, για μια καλύτερη ανθρώπινη ζωή, μπορούμε να αποκτήσουμε ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΧΑΡΑ, που σας ευχόμεθα ολόψυχα.
Ας βάλουμε ιδανικά στη ζωή μας κα ας εργαζόμαστε με όλες πς δυνάμεις μας, για την πραγματοποίηση τους.
Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποκτήσει η ζωή μας νόημα, υγεία, ειρήνη, χαρά που σας ευχόμαστε ολόψυχα

Η γνώση, η αισιοδοξία και η προσπάθεια μαζί, θαυματουργούν

Και η πρόταση μας:
Ζητάμε την αυστηρή κριτική σε όσα διαβάσατε.
Εσείς εφαρμόζετε στην πράξη όλα αυτά;
Με ποιό τρόπο πιστεύετε οτι μπορούμε να διαδώσουμε περισσότερο αυτές τις γνώσεις, αυτές τις ιδέες;
Τι μπορείτε να προσφέρετε εσείς σχην πραγματοοίηση της νέας μεγάλης ιδέας, που είναι η ατομική μας και η πανανθρώπινη υγεία και ευημερία;
Περιμένοντας απαντήσεις σας, σας ευχαριστούμε

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

του Κωνσταντίνου Παπανικόλα